вівторок, 03 серпня 2010 17:10

Табачник вигнав з уманського університету неугодного ректора

 

Сьогодні колективу Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини представили нового ректора.

Перший заступник міністра освіти і науки Дмитра Табачника Борис Жебровський повідомив, що університет очолила проректор з наукової роботи Наталія Побірченко.

За словами Жебровського, Табачник підписав наказ про звільнення Михайла Мартинюка 2 серпня і призначив виконуючим обов"язки Побірченко. Перший заступник привітав її і жартома сказав, що роботу потрібно починати із ремонту сходів при вході в університетський корпус. І знайти всі ті місця, з погляду господині в університеті, де ще незатишно.

Сама Наталія Побірченко подякувала і колективу і Жебровському. Запевнила, що має чіткий план розвитку університету і намагатиметься зберегти кадри та згуртований колектив.

Попередній ректор Михайло Мартинюк очолив уманський педуніверситет після "помаранчевої революції" і пропрацював п"ять років. Йому Табачник не продовжив робочий контракт.

Мартинюк відкрито підтримував на президентських виборах Ющенка, біг-борд із його портретом висів на одному з корпусів навіть після другого туру виборів.

Нагадаємо, 30 липня Табачник звільнив ректора ДонНУ Шевченка.

Депутат від НУНС, заступник голови "Єдиного центру" Леся Оробець, коментуючи звільнення Шевченка, заявила, що Міносвіти проводить тотальну фільтрацію кадрів в українських вузах напередодні виборчої кампанії.

Колишній віце-прем'єр міністр України з гуманітарних питань Микола Жулинський вважає, що звільнення ректора Донецького національного університету Володимира Шевченка – це частина передвиборчої кампанії Партії регіонів.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Табачник вигнав з уманського університету неугодного ректора ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

25

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі