пʼятниця, 31 січня 2020 19:48

Прослуховування Гончарука: ЗМІ дізналися подробиці

Прослуховування Гончарука: ЗМІ дізналися подробиці
Опублікування інформації не відбувається, оскільки це може мати неконтрольований наслідок для внутрішньополітичних розкладів в оточенні президента Зеленського.

У президента Володимира Зеленського вже близько двох тижнів лежить інформація про прослуховування прем'єр-міністра Олексія Гончарука.

Про це повідомляє ZN.UA із посиланням на власні джерела.

Сьогодні минають два тижні з дня, коли президент зажадав від правоохоронних органів встановити причетних до запису розмов під час зустрічі глави уряду з представниками економічного блоку уряду і керівництвом Нацбанку.

Вчора генпрокурор Руслан Рябошапка заявив, що результатів розслідування немає і анонсував боротьбу з приватними спецслужбами, які займаються несанкціонованою "прослушкою".

Однак, за даними журналістів, вже на ранок після появи YouTube-роликів президент отримав оперативну довідку від СБУ з приводу того, як міг здійснюватися запис, ким, де монтувалася і як розміщувався на YouTube.

В той же день Зеленський отримав аналогічний документ від відомства Арсена Авакова.

ЗМІ стало відомо від джерел в обох силових відомств, що остаточних висновків не зробили, але в одному звіти збіглися точно: ролик монтувався на комп'ютері журналіста розслідувальної ТБ-програми, що виходить на одному з найбільш рейтингових телевізійних каналів.

Опублікування цієї інформації, на думку джерел, не відбувається, оскільки це може мати неконтрольований наслідок для внутрішньополітичних розкладів в оточенні самого Зеленського.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фактично кожен олігарх може прослухати президента - генпрокурор

15 січня у мережі оприлюднили аудіозаписи, на яких нібито прем'єр-міністр Олексій Гончарук зізнається, що він "повний профан в економіці", а президент "має примітивне розуміння економічних процесів".

Згодом з'явилася друга частина записів із нібито голосами прем'єра, заступників голови Нацбанку Катерини Рожкової та Дмитра Сологуба, міністерки фінансів Оксани Маркарової, міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тимофія Милованова, заступниці керівника Офісу президента Юлії Ковалів. Остання свій голос на "плівках Гончарука" заперечила.

Зараз ви читаєте новину «Прослуховування Гончарука: ЗМІ дізналися подробиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі