субота, 01 березня 2014 14:34

Проросійський мітинг у Донецьку переріс у бійку
6

На площі Леніна в центрі Донецька в суботу, 1 березня, проходить мітинг противників уряду України і прихильників Росії, в ході якого сталася бійка, повідомляє novosti.dn.ua.

Люди тримали в руках виключно прапори РФ. Усього в мітингу на площі Леніна взяли участь близько двох тисяч людей.

Під час мітингу з трибуни з криками "Росія!" виступив секретар Донецької міськради Сергій Богачов, якого мітингувальники освистали.

О 12.00 на площі Леніна почалася бійка: члени Партії регіонів намагалися не допустити виступу активіста Народного ополчення Павла Губарева та вимкнули мікрофон. Але його прихильники вигнали їх зі сцени. Губарєв закликав не підкорятися Верховній Раді, Донецькій обласній раді і "олігархічній кліці, яка визнала нову владу". О 12.30 сцена була розблокована, передає видання.

Станом на 12.40 на площі Леніна в Донецьку 7 тисяч осіб мітингували за вихід Донецької області зі складу України. Губарєв запропонував оголосити в Донецькій області "народну владу" за прикладом Севастополя та Криму і провести референдум з питання - чи залишатися Донецькій області у складі України або увійти до складу РФ. Також пропонувалося переобрати місцеві влади і відкрити в Донецьку консульство РФ для видачі всім бажаючим паспортів РФ.

Губарєв також запропонував на площі вибрати губернатора Донецької області та встановити постійне наметове містечко біля будівлі Донецької обласної держадміністрації. В результаті мітингувальники обрали Губарєва новим губернатором Донецької області. "Силовики повинні підкоритися новому губенатору до виборів", - сказав Губарєв.

Зараз ви читаєте новину «Проросійський мітинг у Донецьку переріс у бійку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі