середа, 27 квітня 2022 20:11

Спецтема: Війна Росії проти України

"Відбуваються історичні зміни" - Резніков після засідання на американській базі "Рамштайн"

"Відбуваються історичні зміни" - Резніков після засідання на американській базі "Рамштайн"
Міністри оборони України і США. Фото: Facebook.com/reznikovoleksii

Українська армія буде повністю взаємосумісною з арміями країн НАТО.

Про це повідомив міністр оборони Олексій Резніков за підсумками засідання 40 країн на американській авіабазі "Рамштайн" у Німеччині.

"Перехід на західні калібри й техніку - це стратегічне рішення, яке нарешті прийнято. Зокрема, ми вже отримуємо артилерію калібру 155 міліметрів.

Поступово це забезпечить повну взаємосумісність української армії з арміями країн НАТО. Що стане значним посиленням східного флангу Альянсу", - повідомив.

Вчора створили Консультативну групу з питань оборони, що діятиме на постійній основі.

"Раз на місяць ми "звірятимемо годинник" із партнерами.

Умовно, кілька країн нададуть по три-чотири гармати, а сумарно України отримає артилерійський дивізіон", - пояснив Резніков.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ми вже здобули стратегічну перемогу

Третє - українські воїни вже опановують західну зброю, повідомив.

"До речі, вже є цікавий досвід. Наші артилеристи, які тренувалися на САУ (самохідна артилерійська установка. - Gazeta.ua) 155-міліметрового калібру на полігоні в одній із країн, уразили ціль з першого пострілу.

А потім допомогли іноземним колегам вдосконалити комп'ютерну програму, що керує цією САУ. Що справило відповідне враження", - розповів міністр.

26 квітня на авіабазі військово-повітряних сил США "Рамштайн" у Німеччині відбулася стратегічна зустріч за участі понад 40 країн щодо оборони України.

Минулого тижня США, Канада й Велика Британія заявили про допомогу Україні артилерією.

Зеленський закликав світ терміново надати Україні важку артилерію, важку бронетехніку, системи протиповітряної оборони та літаки.

Зараз ви читаєте новину «"Відбуваються історичні зміни" - Резніков після засідання на американській базі "Рамштайн"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі