вівторок, 10 вересня 2013 18:10

Проект приєднання України до угод Митного союзу поки не готовий - ЗМІ

Проект приєднання України до угод Митного союзу поки не готовий - ЗМІ
Віктор Суслов. Фото: www.investgazeta.net

Проект рішення про приєднання України до угоди Митного союзу про усунення технічних бар'єрів у взаємній торгівлі з державами - учасниками СНД, які не є членами МС, ще не готовий. Швидше за все, цей проект не буде розглянутим на засіданні кабінету міністрів у середу.

Про це повідомив представник Україна при Євразійській економічній комісії (ЄЕК) Віктор Суслов у віторок, передає "РІА Новости".

"Я поки не знаю, щоб воно (рішення - Gazeta.ua) було готове. Я думаю, що на цьому тижні воно ще не буде прийнято", - оповіді він.

Суслов пояснив, що Україна, не будучи членом МС, не зможе просто приєднатися до угоди.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Партія регіонів стурбована погіршенням ставлення українців до Росії

"Україна, не будучи членом МС, не може до цієї угоди приєднатися. Вона може погодитися з процедурами, які в цій угоді записані і формалізувати їх, прийнявши власний нормативний акт, швидше за все, постанову кабінету міністрів", - сказав офіційний представник.

За словами Суслова, в ЄЕК позитивно ставляться до наміру Києва приєднатися до деяких угод МС.

Нагадаємо, українське керівництво заявило про намір приєднатися до деяких угодам, які діють у рамках МС з метою зближення техрегламентів. Минулого тижня прем'єр України Микола Азаров доручив Мінекономіки, Мін'юсту разом з уповноваженим України при ЄЕК в короткі терміни підготувати рішення про приєднання Києва до угоди Митного союзу про усунення технічних бар'єрів у взаємній торгівлі з державами - учасниками СНД, які не є членами МС.

Зараз ви читаєте новину «Проект приєднання України до угод Митного союзу поки не готовий - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

54

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі