понеділок, 19 серпня 2019 15:25

Про що домовився Зеленський із Нетаньягу

Про що домовився Зеленський із Нетаньягу
Володимир Зеленський і Біньямін Нетаньягу зустрілися у понеділок в Києві. Фото: president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський домовився з прем'єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньягу остаточно розв'язати проблему з відмовою українцям у в'їзді в Ізраїль. Про це він заявив на спільному брифінгу у понеділок.

"Останнім часом наші держави активно співпрацюють і в міграційній сфері. Йдеться про численні відмови громадянам України на в'їзд в Ізраїль. Ми домовилися остаточно вирішити цю проблему", - сказав Зеленський, пише "Укрінформ"

Громадяни обох держав повинні користуватися перевагами безвізового режиму, а українські громадяни "не повинні тисячами затримуватися на кордоні Ізраїлю", додав Зеленський.

Нетаньягу заявив, що в Україні багато талантів і великих можливостей, якими "треба користатися", повідомляє Espreso.tv

Ізраїльські компанії працюють в Україні та співпрацюють із понад 50 тис. українських комп'ютерних інженерів, математиків, науковців і тими, хто залучений до сфери сучасних технологій, сказав він.

"Ми бачимо і таланти, і великі можливості. І нам треба користатися цими можливостями. Тому протягом цього візиту було прийнято 2 рішення, які, власне, можуть нам тільки посприяти у використанні цих можливостей на майбутнє", - повідомив Нетаньягу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський попросив Ізраїль визнати Голодомор геноцидом

За слова прем'єра Ізраїлю, по-перше, треба відразу працювати над угодою про Зону вільної торгівлі.

"Коли пройдуть вибори до нашого парламенту, ми зможемо її ратифікувати, оскільки ми її розширюємо, зокрема і на сферу послуг", - пояснив він.

По-друге, за його словами, і в Києві, і в Єрусалимі треба відкривати спеціалізовані центри високотехнологічного розвитку.

"Таким чином ми обмінюватимемося технологіями і залучатимемо українців до нашої індустрії високих технологій, бо ми робитимемо спільні інвестиції в цю сферу тут, в Україні. Ми не тільки думаємо про це, але й ми сприятимемо цьому. Отже, ми розширюємо угоду про Зону вільної торгівлі та відкриваємо спеццентри в столицях наших країн. Я вважаю, що це нам забезпечить швидкий рух вперед", - заявив Неганьягу.

Україна та Ізраїль підписали угоду про Зону вільної торгівлі на початку 2019-го. Верховна Рада ратифікувала документ 11 липня.

Річний товарообіг між країнами становить $1,34 млрд.

Зараз ви читаєте новину «Про що домовився Зеленський із Нетаньягу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі