четвер, 05 лютого 2015 16:10

Приїзд Меркель і Олланда до України запізнілий - Тимчук

Приїзд Меркель і Олланда до України запізнілий - Тимчук
Reuters

Захід не має спільної думки щодо війни на Донбасі.

Про це журналістам в парламенті розповів депутат з "Народного фронту" Дмитро Тимчук, коментуючи приїзд канцлера Німеччини Ангели Меркель і президента Франції Франсуа Олланда до України, - передає кореспондент Gazeta.ua

"Захід не має спільної думки, яка б об'єднувала західні країни. Німеччина виступає категорично проти надання Україні летальних озброєнь. Не має єдиної думки і у США. Але там влада більше схиляється до того, щоб надавати Україні військову допомогу. Це ознака того, що відбувається дискусія, яким чином врегулювати конфлікт на Донбасі. США і Великобританія надають українській владі моральне право вирішувати все силовим шляхом. Багато європейських країн, перш за все Німеччина, наполягають на мирному діалозі", - розповів він.

Тимчук назвав приїзд західних лідерів запізнілим.

"Загострення конфлікту на Донбасі міжнародні організації фіксували протягом всього січня. Принаймні з другої половини ескалації напруженості і наступу терористичних військ. Але вони приймають рішення щодо реагування на цю ситуацію із запізненням. Інакше не пояснити", - розповів нардеп.

Він зазначив, що Україна не погодиться на замороження конфлікту на Донбасі. "Придністровський формат - це було би злочином проти суверенітету та територіальної цілісності України. Є преценденти - це Придністров'я, Абхазія, Осетія. Розуміємо що це буде плацдарм для подальших дій проти України з боку Росії. По-друге, це буде важелем конфронтації, які будуть постійно існувати на нашій території. Чого допустити не можемо", - додав він.

Нагадаємо, що сьогодні в Україну з мирними ініціативами прибувають Меркель і Оланд. Завтра вони поїдуть на переговори до Путіна.

Зараз ви читаєте новину «Приїзд Меркель і Олланда до України запізнілий - Тимчук». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі