вівторок, 29 січня 2013 18:50

"Приїхали вже. Час вживати найрадикальніших заходів" - Азаров про українську економіку

"Приїхали вже. Час вживати найрадикальніших заходів" - Азаров про українську економіку
Микола Азаров: 45-мільйонна країна нічого не виробляє. Фото: obozrevatel.com

Прем'єр-міністр України Микола Азаров виступає за створення серйозних бар'єрів для ввезення в країну неякісних товарів легкої промисловості імпортного виробництва. Як передає кореспондент УНІАН, про це він заявив в ході зустрічі з членами Ради підприємців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Азаров поклав квіти до пам'ятника Героям Крут

Азаров підкреслив, що вітчизняна легка промисловість розвивається дуже слабо. "Ми дійшли до межі. Що це за країна в 45 мільйонів, яка нічого не виробляє з точки зору легкої промисловості? У кожного з нас, що тут сидять, костюми імпортні, сорочки імпортні, краватки імпортні, взуття імпортне. Куди далі їхати? Приїхали вже. Настав час вживати самі, будемо говорити, радикальні заходи, які дозволять нам піднятися", - заявив прем'єр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Чому Азаров, Янукович чи Бойко не сидять у Стокгольмі?" - нардеп про вимоги "Газпрому"

Він підкреслив, що для налагодження ситуації в галузі необхідно не тільки створювати сприятливі умови для розвитку власного виробництва, але і захищати ринок від неякісного дешевого імпорту. "Тут комплекс заходів потрібен. Не тільки податкові, кредитні (преференції), але це ще і перевірка якості того, що нам завозиться, і серйозні бар'єри на кордонах для неякісного ширвжитку. Дуже серйозні бар'єри", - сказав Азаров.

Зараз ви читаєте новину «"Приїхали вже. Час вживати найрадикальніших заходів" - Азаров про українську економіку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

160

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі