понеділок, 25 вересня 2023 10:45

Спецтема: Війна Росії проти України

Притула заговорив про похід волонтерів у політику

Притула заговорив про похід волонтерів у політику
Волонтери показали здатність українців до самоорганізації. Фото: facebook.com/serhiyprytula

Є волонтери, які займаються допомогою Збройним силам України, щоб згодом це стало для них трампліном у політику.

Водночас волонтери довели свою здатність організовувати процеси, тому можуть ефективно працювати у місцевих органах влади чи у Верховній Раді, заявив колишній шоумен та екскандидат у мери Києва Сергій Притула. Він проти, щоб волонтерів виділяли в окрему категорію щодо їхньої участі у виборах.

"Це чистої води сегрегація. Отже, менеджери, вчителі, лікарі, банкіри, бізнесмени можуть бути учасниками політичного процесу, а що ж волонтери", – сказав він.

За словами Притули, волонтери показали здатність українців до самоорганізації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Притула сказав, чого ЗСУ не вистачає під час контрнаступу

"Це люди, які показують лідерство, це люди, яким інші люди довіряють розпоряджатися бюджетом. Тому що вони формують якийсь бюджет, це люди, які вміють організовувати процеси, менеджерити якісь проєкти. Тобто це хороші люди, яким можна заходити в ті чи інші органи влади, місцевого самоврядування чи законотворчості. Тому, якщо люди будуть подібне робити, мені здається, що до цього потрібно ставитися з розумінням, із повагою", – додав волонтер.

На Донеччині поблизу прифронтового міста Часів Яр під обстріл окупантів потрапили іноземні волонтери. Один з них – загинув, ще двоє отримали поранення, а одна людина зникла безвісти, йдеться на сторінці організації Road2Relief.

Як зазначили в організації, вранці у суботу, 9 вересня, четверо волонтерів на мікроавтобусі вирушили зі Слов'янська в село Іванівське, що в напрямку Бахмута, щоб оцінити потреби мирних жителів. Від прямого влучання автомобіль перекинувся та загорівся.

Зараз ви читаєте новину «Притула заговорив про похід волонтерів у політику». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі