вівторок, 29 жовтня 2019 15:20

Пристайко заявив, що українські чиновники не свідчитимуть у Конгресі

Пристайко заявив, що українські чиновники не свідчитимуть у Конгресі
Фото: novynarnia.com

Представники української влади не даватимуть свідчення в Конгресі США про імпічмент Дональда Трампа.

Бо Україна не має до цього жодного стосунку, заявив журналістам міністр закордонних справ України Вадим Пристайко на першому інвестиційному форумі RE:think. Invest in Ukraine у Маріуполі.

"Ми з вами взагалі не маємо до цього відношення. Нехай вони самі між собою розберуться. Ми туди не їздитимемо і не коментуватимемо", - сказав Пристайко.

За словами міністра, він розраховує, що цей скандал завершиться там, де він і почався, - у Конгресі США.

"Ми не хочемо бути втягнутими у внутрішні питання Сполучених Штатів Америки", - сказав дипломат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Федеральний суд США зобов'язав Держдеп показати листування щодо України

Водночас він каже, що США - найбільший і найпотужніший партнером України, і треба зробити все можливе, щоб це було незмінним і надалі.

"Разом із тим ми не збираємося переходити жодні "червоні лінії". Ми всі ці 30 років ставали більш і більш цивілізованою країною. Теперішній рівень нашої цивілізованості дозволяє нам зрозуміти, які відносини між президентською вертикаллю, судовою та всіма іншими. Якщо прокуратура США вважає, що на території України американський громадянин порушив закон, є законний шлях звернення до прокуратури України", - каже Пристайко.

За його словами, такі звернення відбуваються регулярно, для цього є стандартний шлях. У цьому контексті міністр нагадав, що президент Зеленський під час телефонної розмови з лідером США саме про це й говорив.

У Палаті представників американського Конгресу відбувається розслідування з імпічменту президента США, ініційоване керівництвом Демократичної партії.

Зараз ви читаєте новину «Пристайко заявив, що українські чиновники не свідчитимуть у Конгресі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі