пʼятниця, 17 січня 2020 07:37

Пристайко прокоментував заяви партнера Джуліані про Україну

Пристайко прокоментував заяви партнера Джуліані про Україну
Міністр закордонних справ України Вадим Пристайко заявив, що не вірить жодному слову Лева Парнаса. Фото - Укрінформ

Свідчення партнера адвоката Руді Джуліані Лева Парнаса у справі про імпічмент президента США Дональда Трампа не викликають довіри.

Про це заявив міністр закордонних справ України Вадим Пристайко в ефірі американського телеканалу CNN.

"Я ніколи не спілкувався з цією людиною. І не вірю жодному слову, яке він зараз каже. Цей чоловік зараз намагається врятувати свою справу. І я так втомився від питання щодо нашої ролі в імпічменті", - сказав Пристайко.

Він також відзначив, що цього року військова допомога Україні буде навіть більша, ніж планувалося.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Сенаті США почалася процедура імпічменту Трампа

"Війська допомога, до якої Парнас апелює, переглядається принаймні двічі на рік. Іноді її скорочують, через певне політичне розуміння того, що відбувається в Україні. Іноді вона збільшується, що ми зараз спостерігаємо. Наприкінці року ми отримаємо навіть більше, ніж було заплановано", - додав Пристайко.

Він зазначив, що був присутній під час усіх зустрічей і розмов президента Володимира Зеленського з Трампом.

"Жодного разу не чув, щоб президент США просив нас надати якусь послугу. Ми передали сигнал: ми не збираємося втручатися з якихось політичних міркувань у справи іноземної держави. Ми сказали президенту Трампу: якщо у вас є якась інформація, передайте її через офіційні канали. У вас є генеральний прокурор, у нас він теж є. Давайте дамо їм переговорити і скооперуватися. Якщо є що розслідувати, давайте розслідувати", - додав міністр закордонних справ України.

І наголосив на важливості підтримки України з боку США.

Палата представників США оприлюднила нові свідчення у справі імпічменту президента США Дональда Трампа - затриманого помічника юриста Руді Джуліані – Лева Парнаса. Від самого початку Парнас намагався встановити контакти із помічниками Зеленського. Запевняє, Дональд Трамп "точно знав, що відбувається" зі спробами чинити тиск на Україну. Його метою було знайти ініціативу для початку розслідування щодо колишнього віцепрезидента США Джо Байдена,

Зараз ви читаєте новину «Пристайко прокоментував заяви партнера Джуліані про Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі