понеділок, 29 січня 2024 09:39

Спецтема: Війна Росії проти України

Президент озвучив чисельність української армії

Президент озвучив чисельність української армії
Президент Володимир Зеленський назвав чисельність української армії. Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський озвучив чисельність української армії. Зокрема йдеться про 880 тисяч осіб.

В інтерв'ю німецькому телеканалу ARD він назвав її мільйонною.

"У нас 880 тисяч. У нас мільйонна армія. При цьому у нас 30 мільйонів людей зараз конкретно працюють, а навіть може трохи більше. Сказати точно цифру не можу", - зазначив Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 10 танків і понад тисяча окупантів за добу: оновили втрати РФ

Він уточнив, що на сьогодні не відомо, скільки точно людей виїхало з самого початку повномасштабної війни з РФ. Він навів цифру в діапазоні 6,5-7,5 млн.

"Тому ми говоримо про всіх людей, хто в Україні. Усі вони захищають Європу і світ. Абсолютно. На своїх робочих місцях", - додав Зеленський.

Колишній міністр оборони Олексій Резніков раніше заявляв, що діяльність сектору безпеки й оборони забезпечують близько 1 млн осіб у різних структурах. Улітку 2022 року він сказав, що до Збройних сил України мобілізували 700 тис. осіб.

У ніч проти 29 січня Росія атакувала Україну вісьмома ударними БпЛА типу Shahed-136/131 та ракетами різних типів. Дрони летіли з району Приморсько-Ахтарськ у РФ, повідомили у понеділок вранці Повітряні сили ЗСУ.

Гатили також ракетою "Іскандер-М" із району Воронезької області, що в Росії. Та трьома ЗКР С-300 по Донеччині з тимчасово окупованої території області. Силами та засобами Повітряних сил, у взаємодії з ППО Сил оборони України, знищено вісім ворожих БпЛА у межах Миколаївської Дніпропетровської, Хмельницької та Рівненської областей.

Зараз ви читаєте новину «Президент озвучив чисельність української армії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі