субота, 24 листопада 2012 12:02

Президент не готовий бути з громадськістю в цю трагічну хвилину – історик про вшанування жертв Голодомору

Президент не готовий бути з громадськістю в цю трагічну хвилину – історик про вшанування жертв Голодомору
Фото: uk.wikipedia.org

Президент України Віктор Янукович не готовий бути з громадськістю в час вшанування жертв Голодомору, проте позитивними є кроки та зусилля громадських організацій, зусилля яких допоможуть  зберегти пам'ять про Голодомор.

Про це в ефірі "5 каналу" заявив історик Володимир В'ятрович.

Відповідаючи на питання, чому сьогодні в низці регіонів України відбудеться безліч розважальних програм, він сказав, що "найпростіше змінити цю ситуацію можна було б, застосувавши певні владні важелі".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович згадав всіх, хто ділився останнім шматком хліба

"Ми бачимо, що навіть після самоусунення влади від цих процесів, збереження пам'яті про Голодомор, підхопила громадськість. І слава Богу, що три роки поспіль, громадським оргкомітетом влаштовуються ці вшанування по всій Україні. Врешті-решт це призвело і до того, що представники влади, зокрема і Янукович, який ніби заперечує Голодомор і геноцид, так чи інакше, в доволі дивній формі, але змушений вшанувати жертв Голодомору", - пояснив він.

Історик нагадав, що "минулого року це було вранці, коли ще нікого не було біля цього меморіалу, цього року ще цікавіше: зробив це в п'ятницю, пори те, що діє у нас указ ще президента Кучми, здається 1997 року, що днем вшанування жертв Голодомору є четверта субота листопада".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович за 5 хв. поклав квіти до пам'ятника Голодомору, не спустившись до музею

"Отже, на жаль президент не готовий бути з громадськістю в цю трагічну хвилину. Але я переконаний, що громадські зусилля, можливо є важливішими ніж державна політика і вони збережуть пам'ять про Голодомор", - резюмував він.

Нагадаємо, сьогодні українці поминають жертв голодоморів у 1932-1933 роках.

Зараз ви читаєте новину «Президент не готовий бути з громадськістю в цю трагічну хвилину – історик про вшанування жертв Голодомору». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі