четвер, 05 грудня 2019 14:20

Представник НАТО назвав пріоритети України при вступі до альянсу

Представник НАТО назвав пріоритети України при вступі до альянсу
НАТО хоче бачити реформи в Україні. Фото:static.ukrinform.com

Після успішного проведення структурних реформ Україна матиме можливість стати членом НАТО.

Реформи наразі є пріоритетом не лише в сфері обороні і безпеки, але й в інших площинах, що стосуються функціонування держави, про це заявив голова представництва НАТО в Україні Александер Вінніков під час Безпекового Форуму у Львові.

"Ми продовжуємо надавати дуже практичну допомогу Україні, щоб Україна краще могла захищати себе від агресії, а також могла імплементувати структурні євроатлантичні реформи, які наблизять її до членства в НАТО, що, звичайно, залишається рішенням Альянсу: Україна буде членом в майбутньому", - зазначив Вінніков.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Генсек НАТО розповів, чи стануть Україна і Грузія членами альянсу

За його словами, важливими також є демократія, верховенство права, ринкова економіка, управління і дотримання спільних цінностей. Чиновник запевняє, що НАТО продовжить надавати Україні підтримку у проведенні реформ і захисті її територіальної цінності і суверенітету.

5 грудня на Безпековому форумі молодих лідерів у Львові прем'єр-міністр України 2014-2016 років Арсеній Яценюк згадав про 25-річчя підписання Будапештського меморандуму. Він наголосив, що з цього документа треба зробити висновки.

Зараз ви читаєте новину «Представник НАТО назвав пріоритети України при вступі до альянсу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі