четвер, 05 грудня 2019 13:52

"Нормандська зустріч": Яценюк дав поради Зеленському

"Нормандська зустріч": Яценюк дав поради Зеленському
За словами Яценюка, пріоритетом для президента має бути чітка державна національна позиція. Фото:storage1.censor.net

5 грудня на Безпековому форумі молодих лідерів у Львові прем'єр-міністр України 2014-2016 років Арсеній Яценюк згадав про 25-річчя підписання Будапештського меморандуму.

Він наголосив, що з цього документа треба зробити висновки.

"Прошу президента зробити висновки і не приїхати з Нормандії з новим "Будапештом".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Неприпустимо змішувати Донбас і газ" - експерт про переговори у Нормандії

За словами Яценюка, пріоритетом має бути чітка державна національна позиція.

"Позицію, яка не дасть можливості нікому трактувати її чи німецькою, чи англійською, чи російською, чи французькою. А позиція, яка викладена українською і має одне беззаперечне трактування. Проявити силу. З цього починаються кожні переговори", - сказав політик.

Арсеній Яценюк також підкреслив, що основоположною ідеєю Мінських домовленостей було повноцінне припинення вогню.

"Цього ще не відбулося. Необхідне припинення вогню, розведення військ, виведення російських збройних формувань з території України. І тут не може бути іншої дискусії. Коли кордон відкритий, коли росіяни почуваються на українській суверенній території, як в себе вдома, ми ніколи не відновимо територіальну цілісність".

Також Яценюк радить Зеленському звернути увагу світової спільноти на Крим.

"І обов'язково президент повинен зазначити необхідність повернення Криму і ще раз наполягти на незаконній анексії Криму, що було відзначено в
резолюції Генеральної асамблеї Організації Об'єднаних Націй", - наголосив політик.

Перший регіональний Безпековий форум молодих лідерів проводить у Львові Фонд Арсенія Яценюка "Відкрий Україну". Він є своєрідним продовженням Форуму в Києві, який проходить уже сім років поспіль. Тема нинішнього Форуму - "Міжнародна коаліція на підтримку України: як захистити та посилити єдність". Він проходить напередодні зустрічі лідерів України, Франції, Німеччини та Росії, яка запланована на 9 грудня 2019 року у Парижі. У центрі розмови – російська агресія проти України і війна на Донбасі.

Зараз ви читаєте новину «"Нормандська зустріч": Яценюк дав поради Зеленському». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі