середа, 17 січня 2024 07:29

Пояснили, навіщо Білорусь внесла ядерну зброю до військової доктрини

Пояснили, навіщо Білорусь внесла ядерну зброю до військової доктрини
В ISW пояснили, навіщо Білорусь внесла ядерну зброю до військової доктрини. Фото: mil.by

Білорусь внесла зміни до своєї військової доктрини. Вперше вона передбачає застосування російської тактичної ядерної зброї.

Пункт про можливе використання тактичної ядерної зброї відображає розміщення Росією цього виду озброєння в країні у 2023 році, йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

"Проєкт нової військової доктрини Білорусі вперше передбачає застосування російської тактичної ядерної зброї", - сказано в повідомленні.

Водночас застосування ядерної зброї Росією чи Білоруссю залишається малоймовірним.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До Білорусі вже доставили російську ядерну зброю - Лукашенко

16 січня міністр оборони Білорусі Віктор Хренін заявив, що у країні хочуть оновити військову доктрину вперше за 8 років. Тепер вона має включати застосування ядерної зброї.

"Поки що незрозумілі особливості того, як нова доктрина регламентує використання тактичної ядерної зброї", - вказують аналітики ISW.

Експерти не виявили жодних ознак того, що Росія чи Білорусь прагнуть ядерної ескалації.

Наприкінці минулого місяця самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що РФ завершила у них розгортання тактичної ядерної зброї.

Зараз ви читаєте новину «Пояснили, навіщо Білорусь внесла ядерну зброю до військової доктрини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі