понеділок, 12 січня 2015 19:00

Повернення Януковича буде провокацією для влади - політолог

Повернення Януковича буде провокацією для влади - політолог
Фото: city.victorr.name

Росія ніколи не видасть екс-президента України Віктора Януковича та його соратників. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Віктор Небоженко.

"Це влаштовує Інтерпол. Але він розуміє, що оголосити їх в розшук - це політичне рішення, тому, стиснувши зуби, взявся за нього. При цьому Інтерпол прекрасно знає, що Кремль не віддасть Януковича. Тепер є два варіанти. Перший, Янукович і ті, хто в списку, виїжджають по підробних паспортах, як це роблять великі мафіозі. При цьому їм не обов'язково наклеювати вуса або голити голови, щоб стати на когось схожими. Інтерпол не звертатиме увагу на те, як вони їздитимуть", - наголосив він.

"Другий варіант, коли вони стають невиїзними. Це вигідно Путіну, тому що за Януковичем, Азаровим та іншими числиться величезна зарубіжна власність. Він зможе згрібати все те, що так тяжко нажите цією донецькою групою. Наприклад, у сім'ї Азарова близько 400 мільйонів доларів вкладені в західну нерухомість і на банківські рахунки. Тепер Путін говорить: Ви можете поїхати по підробному паспорту, але вас упіймають і передадуть українцям, проте я можу допомогти вам продати цю власність. Ось тут і отримає прибуток, допомагаючи Януковичу та Азарову позбутися закордонної власності", - зауважив експерт.

За його словами, українська влада не зацікавлена в тому, щоб нам видали Януковича та компанію. "У нас немає прокурорської та судової системи, здатної довести справу до вироку. Технологічно вона не існує. У нас є окремо слідчі, прокурори, Адміністрація президента, судді. Кожен з них живе у своєму світі корупційних схем. Ланцюжок від злочину до покарання вони вести не можуть. Система окремо спілкується із злочинцями, когось карає, має свою "біржу послуг", яка проводить комерційні операції. Якщо хтось зі списку з'явиться в Україні, для нашої правоохоронної системи це буде великою провокацією", - пояснив Небоженко.

"Ми взагалі знаємо тільки двох великих людей, які потрапили під слідство - Павло Лазаренко та Дмитро Фірташ. Перший намагався виїхати по різних паспортах, але був зупинений за допомогою того ж Інтерполу. Фірташ зараз - в'язень совісті у Відні", - додав політолог.

 

Зараз ви читаєте новину «Повернення Януковича буде провокацією для влади - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі