понеділок, 23 травня 2016 11:16

Поступок по виборах на Донбасі не буде - Айвазовська

Поступок по виборах на Донбасі не буде - Айвазовська
Reuters

Поступок у проведенні виборів на Донбасі з української сторони не буде.

Про це в інтерв'ю ЛІГА.net сказала експерт Тристоронньої контактної групи в Мінську Ольга Айвазовська.

"Українська сторона та опоненти мінського процесу мають відмінні думки стосовно виборів. Ми чітко вербалізуємо: вибори - це лише етап реінтеграції наших територій. Вони повинні відбутися лише тоді, коли будуть виконані всі умови для їх проведення, з гарантією того, що забезпеченням та адмініструванням виборів на цих територіях займатиметься виключно Україна. Ми не будемо міняти закон про політичні партії та про об'єднання громадян і не коригуватимемо законодавство, в питаннях реєстру виборців та ЦВК. Поступок в цих питаннях не буде, так як вони не включені в Мінські угоди", - пояснила вона.

За словами Айвазовської, вибори на окупованому Донбасі неможливо провести в цього року.

"У цьому році немає ніяких перспектив організувати там вибори. А що стосується 2017 року, то складно сказати, тому що є багато непрорахованих складових: держреєстр, списки виборців, повернення українських партій і ЗМІ на тимчасово окуповану територію", - зазначила експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рада провалить вибори на Донбасі - Найєм

Нагадаємо, раніше в ЦВК заявили, що вибори на Донбасі можливі через 2 роки.

Зараз ви читаєте новину «Поступок по виборах на Донбасі не буде - Айвазовська». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі