понеділок, 28 лютого 2022 22:49

Спецтема: Війна Росії проти України

Постпред України в ООН порадив Путіну скористатись досвідом Гітлера

Постпред України в ООН порадив Путіну скористатись досвідом Гітлера
Кислиця порадив Путіну застрелитися. Фото: Укрінформ

Постійний представник України в ООН Сергій Кислиця заявив, що президенту країни-окупанта Володимиру Путіну не треба використовувати ядерний потенціал, а просто отруїтися.

"Створений Росією рівень загрози безпеці - такий самий, як під час Другої світової війни або й вищий, враховуючи наказ Путіна привести ядерні сили в режим особливого чергування" заявив Кислиця під час спеціального засідання Генасамблеї, присвяченого засудженню російської війни проти України, заявив він, повідомляє Gazeta.ua.

Росія застосовує весь воєнний потенціал, аби завдати удару по Україні, й уже почала розгортати біля кордонів військових запасу, завдає ракетні удари, використовує артилерію, танки; групи диверсантів наносять позначки на житлові будинки для авіаударів, зазначив постпред.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Генасамблея ООН збереться на спеціальну сесію

Російські ракети націлені на знищення об'єктів інфраструктури, зокрема, де зберігаються радіоактивні відходи, на мости, аеропорти, водні резервуари. Росія продовжує обстрілювати лікарні, бригади медиків, дитсадки, сирітські будинки, здійснюючи воєнні злочини, підкреслив він.

На початку свого виступу постійний представник України при ООН зачитав фрагменти листування з телефона вбитого російського військового з матір'ю, де він зізнався, що бере участь у війні в Україні і що їх називають фашистами, і йому страшно.

Зараз ви читаєте новину «Постпред України в ООН порадив Путіну скористатись досвідом Гітлера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі