субота, 25 вересня 2021 03:18

Посол Канади висловилася щодо деолігархізації

Посол Канади висловилася щодо деолігархізації
Лариса Ґаладза: "Закон повинен бути спрямований на дії". Фото: ngu.gоv.uа

Посол Канади в Україні Лариса Ґаладза вважає небезпечним "записувати категорію людей у закон". Так вона прокоментувала прийнятий Верховною Радою закон про олігархів.

У Канаді законодавство діє по іншому, зауважила вона під час молодіжної зустрічі Київського безпекового форуму "Захід-Схід, Північ-Південь" у Львові, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"У нас немає такого закону. В нас є склад законів, які говорять про лобізм, про фінансування виборчих кампаній, про власність стратегічних індустрій, про всякі такі речі. Й цей склад разом протидіє. Я думаю, моє власне бачення, що записувати категорію людей у закон може бути дуже небезпечним.

Потрібно, щоб закон завжди був спрямований на дії: або це гарна дія, або погана – не на людей. Я розумію, що є наміром цього закону, але в нас інакше", сказала Ґаладза.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Венеціанській комісії хочуть оцінити закон про олігархів за підписом Зеленського

23 вересня Верховна Рада ухвалила в другому читанні законопроєкт президента Володимира Зеленського "Про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів)".

За проголосували 279 народних депутатів.

Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування, та вводиться в дію через 6 місяців з дня набрання ним чинності. Він втрачає чинність через 10 років з дня введення його в дію.

Зараз ви читаєте новину «Посол Канади висловилася щодо деолігархізації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі