пʼятниця, 25 жовтня 2024 16:25

Після скандалу з інвалідностями з податкової служби звільнилося 16 осіб - Гетманцев

Після скандалу з інвалідностями з податкової служби звільнилося 16 осіб - Гетманцев
Після скандалу з інвалідностями з податкової служби звільнилося 16 осіб - Данило Гетманцев. Фото: telegraf.com.ua

Після скандалу із роздаванням довідок про інвалідність 16 осіб із керівництва Державної податкової служби прийняли вольове рішення залишити службу.

Подейкують, що ДПС за два дні підняла всі матеріали щодо осіб з керівництва, в тому числі регіонального, що оформились інвалідами після 24 лютого 2022 року. Про це розповів голова податкового комітету Верховної Ради Данило Гетманцев.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Підозру отримало 64 посадовця, а також скасовано понад 4 тис. висновків про інвалідність - Малюк

"Таких чоловіків загалом виявилось 17. Одна особа з інвалідністю отримала її внаслідок поранення на фронті. Решта 16 чоловіків прийняли вольове та чесне рішення залишити службу", - зазначив Гетманцев.

Крім того, він додав, що розраховує на аналогічну інформацію від інших органів з відання податкового комітету: Державної митної служби, Бюро економічної безпеки, Держфінмоніторингу, а також Комісії з регулювання азартних ігор та лотерей і Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку.

В Черкаській і Хмельницькій області виявлено високий відсоток прокурорів, які мають статус особи з інвалідністю.

На Черкащині 60 прокурорів органів прокуратури мають статус особи з інвалідністю. Це становить 27,4% від загальної кількості працюючих там прокурорів. 59 з них отримали його до повномасштабного вторгнення.

В Хмельницькій області такий статус має 61 прокурор або 29,8% від загальної кількості. 50 отримали групи інвалідності до повномасштабного вторгнення.

У решті прокуратур та в Офісі Генерального прокурора цей показник не перевищує 10%. У 18 прокуратурах частка прокурорів, які мають групи інвалідності менша за 5% від загальної чисельності, ще у 11 прокуратурах - від 5 до 10%.

Зараз ви читаєте новину «Після скандалу з інвалідностями з податкової служби звільнилося 16 осіб - Гетманцев». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі