понеділок, 07 серпня 2023 16:53

Спецтема: Війна Росії проти України

Після саміту у Саудівській Аравії Кремль заявив про "ультиматум Росії"

Після саміту у Саудівській Аравії Кремль заявив про "ультиматум Росії"
Речниця російського МЗС Захарова назвала формулу миру, оголошену президентом України Володимиром Зеленським, "ультиматумом". Фото: скріншот

У країні-агресорці Російській Федерації назвали формулу миру президента України Володимира Зеленського "ультиматумом" Росії, і що не сприймають будь-які переговори без участі РФ.

Про це заявила речниця міністерства закордонних справ РФ Марія Захарова на тлі проведення саміту у Саудівській Аравії. Про слова Захарової повідомили російські ЗМІ.

"Без участі Росії та врахування її інтересів жодні зустрічі з тематики української кризи не мають анінайменшої доданої вартості", – заявила Захарова.

Назвала формулу миру "безглуздим ультиматумом Росії, спрямованим на затягування бойових дій".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Будь-який "Мінськ-3" лише продовжить війну ‒ Подоляк

Також Захарова заявила, що "всеосяжне, стале врегулювання можливе", якщо Захід припинить "накачування ЗСУ озброєннями".

5-6 серпня у Джидді в Саудівській Аравії відбулася зустріч радників лідерів держав щодо української формули миру. Участь у зустрічі взяли 42 країни.

Раніше американське видання The Wall Street Journal повідомило, що на зустріч обговорюватимуть припинення війни в Україні.

Торік Зеленський назвав 10 пунктів формули миру.

Зараз ви читаєте новину «Після саміту у Саудівській Аравії Кремль заявив про "ультиматум Росії"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі