субота, 09 липня 2011 10:41

Після нашого запиту у міліції звільнили п'ятьох співробітників - Євген Царьков

Після нашого запиту у міліції звільнили п'ятьох співробітників - Євген Царьков

Міліція не здатна забезпечити охорону Вічного вогню від вандалів. Про це у коментарі  Gazeta.ua розказав народний депутат від Комуністичної партії України Євген Царьков.

"Ми виставили охорону у зв'язку з тим, що міліція не здатна забезпечити охорону, але ми не збираємося виконувати функцію міліції. Сьогодні ми відправили запит на Табачника, Азарова, на Попова і Черновецького щодо відновлення офіційного патріотичного посту. Будуть залучати дітей зі школи та інших навчальних закладів, аби стояти там на офіційному рівні - партизанщиною ми займатися не будемо. Сподіваємося, що цю ініціативу підтримають.

Зараз вирішується питання фінансування, і коли почне працювати пост. Можливо, це буде з першого вересня, можливо, трохи пізніше. Управління освіти може цьому посприяти - школярі і вчителі обома руками "за". Це місце номер один, де складають вінки перші особи держави, тому сподіваємося, що все буде на офіційному рівні. Пост не повинен бути на базі якої-небудь політичної партії чи організації. В Одесі такий пост фінансується з місцевого бюджету і постійно діє", - каже комуніст.

Він висловив надію, що постійна увага КПУ до Вічного вогню не дозволить міліції розслаблятися.

"Керівник Печерського відділення (міліції - "ГПУ") запевнив нас, що більше таких актів не буде. Після випадку з Ганною Сіньковою по нашому запиту з міліції було звільнено три особи, які допустили акт вандалізму, і ще двоє після другого випадку. Сподіваємося, що ці звільнення і наша постійна увага не дозволить більше розслаблятися органам МВС, бо саме вони повинні забезпечувати там порядок. Наші комсомольці там і зараз - я тілько-но звідти повернувся. Вони без форми, але вони там є - чергують там протягом останніх чотирьох днів", -  підсумував Царьков.

Нагадаємо, що у грудні минулого року студентка Ганна Сінькова смажила яєчню на Вічному вогні. Її арештували у березні і випустили під підписку про невиїзд 30 червня. Три місяці вона провела у СІЗО. У липні було затримано ще трьох молодих людей - вони у червні також підсмажили яєчню на Вічному вогні. 6 липня Царьков з парламентської трибуни заявив, що комуністи охоронятимуть Вічний вогонь. Кореспондент Gazeta.ua  два дня поспіль виїжджав до Парку слави, але так і не відшукав комсомольців, які охороняють Вічний вогонь.

Зараз ви читаєте новину «Після нашого запиту у міліції звільнили п'ятьох співробітників - Євген Царьков». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі