четвер, 13 жовтня 2011 16:18

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Порушення справи проти Тимошенко може бути дурістю – експерт

Порушення справи проти Тимошенко може бути дурістю – експерт

Політолог Сергій Таран вважає загадкою причину порушення кримінальної справи проти екс-прем'єрів Юлії Тимошенко та Павла Лазаренка за борги корпорації ЄЕСУ перед Росією.

Про це він сказав в коментарі Gazeta.ua.

"Такі дії не піддаються раціональному аналізу. Або це є виведенням з-під удару президента та влади, або дурість, яка не має ніякого пояснення. Швидше за все, перше. Після того беззаконня, яке чинилося під час розгляду "газової" справи та відповідної реакції світу, будь-які дії влади щодо Тимошенко, тим паче кримінальні справи, будуть сприйматися однозначно як політичні репресії", - наголосив експерт.

За його словами, чергова справа проти екс-прем'єра загострить політичну ситуацію всередині країни та поставить у безвихідне становище політичну еліту.

Таран припускає, що влада розраховує на те, що у разі виходу Тимошенко на свободу цією справою зможе блокувати її політичну діяльність під час парламентських виборів.

Коментуючи інформацію про те, що справу порушено на підставі листа Міноборони Росії, політолог зауважив: "Тут можна довго говорити про юридичні аспекти – засновників, строк давності. Але зараз це не має значення, тому що після інформаційного вибуху через Тимошенко будь-які дії влади будуть сприйматися тільки з точки зору політики".

Зараз ви читаєте новину «Порушення справи проти Тимошенко може бути дурістю – експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі