вівторок, 01 червня 2021 09:38

Портнов "рішає" питання в Офісі президента - активісти

Портнов "рішає" питання в Офісі президента - активісти
Портнов мав посади в Адміністрації президента Януковича. Фото: "Укрінформ"

Прокурора Олександра Божка, якому погрожував колишній заступник голови Адміністрації президента Януковича Андрій Портнов, "викинули" з конкурсу на керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, заявила громадська організація Центр протидії корупції.

Члени конкурсної комісії, представники "Слуг народу" Євген Соболь і "За майбутнє" Катерина Коваль проголосували за те, щоб визнати Божка недоброчесним. Міжнародники високо оцінили доброчесність прокурора, але голосів, щоб пройти далі йому забракло, повідомляє ЦПК.

"Божко розслідував провадження, в якому фігурував Портнов, і регулярно отримував погрози від останнього. Кримінальне провадження з приводу погроз закрите слідчим СБУ. З цим погодився прокурор Офіса Венедіктової. І недивно. Доброчесних прокурорів пресуватимуть будь-якими методами", - пише громадська організація.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "На х*й иди" - Портнов жорстко крив матом і погрожував прокурорам(18+)

"Квотою ВРУ на цьому конкурсі керує заступник Єрмака - Олег Татаров. Той Татаров, руками якого Портнов рішає в офісі Зеленського.

Ось саме тому в усіх конкурсах (ВРП, ВККС, НАБУ і т.д.) вирішальний голос повинен бути у міжнародних експертів, а не Татарівських шісток, навіть делегованих Радою", - заявив голова ЦПК Віталій Шабунін.

Заступник керівника Офіса президента Олег Татаров, якого підозрюють у хабарництві, має зв'язки з членами комісії з обрання керівника САП, повідомляли журналісти.

Конкурс розпочався 25 січня. Торік у серпні Назар Холодницький звільнився з посади голови САП. Працював понад чотири роки. Обов'язки керівника виконує Максим Грищук.

Кандидатів на керівні посади до САП добирають через перевіряння на поліграфі й практичні завдання.

Зараз ви читаєте новину «Портнов "рішає" питання в Офісі президента - активісти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі