пʼятниця, 15 вересня 2017 10:28

Порошенко зробив відверту заяву про "Мінськ"

Проблема Мінських угод у тому, що Росія не дотримує свого слова. Тому на Донбасі потрібна місія ООН. Про заявив президент Петро Порошенко на зустрічі "Ялтинської європейської стратегії" (YES).

Автор: @poroshenko
 

"Наші партнери - французи, британці підтримують цю ідею (миротворців. - Gazeta.ua). Це не тому, що їм хочеться бачити більше озброєних людей на Донбасі. Це невід'ємний компонент дорожньої карти Мінських домовленностей.

У чому була проблема "Мінська"? У Росії не має плану його реалізовувати. Немає гарантій ні від кого, що Росія дотримає своє слово. Саме миротворці можуть стати інструментом виконання "дорожньої карти" - безпековий пакет втілять. Це найважливіша частина стратегії повернення українського суверенітету на Донбасі", - сказав він.

Порошенко заявив, що миротворці ООН мають бути на всій території Донбасі до українсько-російського кордону. "Щоб не було припливу російських бойовиків і озброєння", - сказав він.

На Донбасі - гуманітарна катастрофа і 60% безробіття, зауважив президент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Зі зброєю в руках" - воїн батальйону "Донбас" загинув в АТО

Росія анексувала Крим у березні 2014-го. Влітку того ж року збройні сили РФ почали брати пряму участь у бойових діях проти Збройних сил України на Донбасі.
Мінські угоди лідери Німеччини, Франції, України та Росії погодили в лютому 2015-го. Документ передбачає відновлення повного контролю України над кордоном і виведення з Донбасу "всіх іноземних військових формувань".

Зараз ви читаєте новину «Порошенко зробив відверту заяву про "Мінськ"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі