вівторок, 09 вересня 2008 14:39

Порошенко: Українську економіку чекають складні часи

Порошенко: Українську економіку чекають складні часи
Голова наглядової ради Національного банку України Петро Порошенко прогнозує для вітчизняної економіки "нелегкі часи". Про це він заявив під час брифінгу.

"Я можу сказати, що інерційний період розвитку економіки, коли вона зростала просто по-інерції, закінчився. На сьогоднішній день ми повинні робити серйозні підтримки економічному зростанню держави: це і стимулювання експорту, це і зниження податкового тиску, це і більша прозорість економічних відносин, це і відшкодування своєчасне податку на додану вартість…але Україну насправді чекають складні часи.

Для того, щоб забезпечити виконання плану в умовах скорочення інфляції, це буде важке напружене завдання для Держмитслужби та державної податкової адміністрації, тобто бюджетне завдання є нелегким", - зазначив Порошенко.

Він також наголосив, що в наслідок світової економічної кризи зазначатимуть труднощів український експорт металургії та хімічної промисловості.

"Це може бути серйозним викликом для української економіки", - зазначив Порошенко.

За його словами, українська економіка потребує вищого ступеню захисту. "В умовах світової економічної кризи рівень захисту української економіки навіть після вступу України до СОТ має бути вищим. І про це має піклуватися і уряд, і всі інститути влади, і парламент… Кожен має піклуватися про свою економіку, кожен повинен мати пріоритетом національну економіку, національного виробника і національну безпеку", - сказав Порошенко.

РБК-Україна.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко: Українську економіку чекають складні часи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі