пʼятниця, 17 лютого 2023 21:09

Порошенко привіз у Мюнхен пропозиції щодо санкцій проти Росії

Порошенко привіз у Мюнхен пропозиції щодо санкцій проти Росії

Петро Порошенко, який перебуває на Мюнхенській конференції з безпеки, в інтерв´ю журналістам повідомив, що привіз у Мюнхен пропозиції щодо нового санкційного пакету, які презентував під час численних двосторонніх зустрічей.

"У мене відбулися короткі зустрічі з учасниками конференції, починаючи від президента Макрона і закінчуючи президентом Нііністьо. З Єврокомісарами, які сьогодні формують наш прогрес по статусу кандидата, і з міністрами закордонних справ держав-членів Європейського Союзу. Чому це так важливо? Тому що вже наступного тижня відбудеться Рада міністрів закордонних справ Європейського Союзу. І мені принципово важливо було донести позицію щодо окремого санкційного списку проти російської федерації", – говорить Порошенко.

"Це не просто десятий пакет санкцій – а це стратегія санкційного тиску на росію, яка разом з постачанням зброї є ключовим елементом примушення путіна вивести свої війська і вступити в переговори про закінчення війни на українських умовах", – наголосив п'ятий президент.

"Для нас головним ефектом санкцій є, скільки росія втратить у 2023 році імпортної виручки", – пояснює п'ятий президент.

"Тому пріоритетом є санкції проти постачання російського скрапленого газу з Ямальського родовища, обмеження транспортування включно з переліком криголамного класу газовозів. Спільні узгоджені рішення можуть зрізати російський експорт майже на 60 мільярдів доларів", – вважає Порошенко.

"Ми донесли позицію щодо ускладнення росіянам експорту нафти – крім обмеження ціни та позицій по обсягам. Якщо перекрити російським танкерам Суецький канал і вони будуть ходити навколо Африки – це буде означати, що вони вдвічі менше нафти продадуть Індії і Китаю", – говорить Порошенко.

"Третя позиція – збільшити кількість заморожених російських золотовалютних резервів. Ми маємо на меті, щоб вони закінчилися вже в третьому кварталі поточного року, і імпортозалежна російська економіка опинилася без можливості фінансування війни, без можливості фінансування вбивства українців", – наголошує п'ятий Президент.

"Ретельно розроблена програма була презентована мною на Мюнхенській безпековій конференції, передана в якості "Non paper" великій кількості міністрів закордонних справ Євросоюзу. Ми дуже розраховуємо на те, що і Європарламент, і Єврокомісія дослухаються до наших аргументів", – говорить Порошенко.

Петро Порошенко у своїй колонці для журналу Newsweek закликав західних партнерів запровадити проти росії такі санкції, які остаточно підірвуть її економіку і зруйнують основу путінського режиму.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко привіз у Мюнхен пропозиції щодо санкцій проти Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі