понеділок, 03 вересня 2018 12:39

Порошенко подав законопроект щодо НАТО і російського флоту в Криму

Порошенко подав законопроект щодо НАТО і російського флоту в Криму
Курс на НАТО збирають закріпити у Конституції. Фото: відкриті джерела

Президент Петро Порошенко зареєстрував у Верховній Раді проект змін до Конституції щодо прагнення інтеграції України до НАТО та Європейського Союзу.

Про це повідомила представник президента Ірина Луценко.

"Сьогодні президентом зареєстровані зміни до Конституції щодо закріплення європейського, євроатлантичного напряму розвитку України, - сказала вона.

Зміни внесуть до статей 85, 102, 116, якими передбачена відповідальність Верховної Ради, президента та Кабінету міністрів щодо закріплення європейського та євроатлантичного напрямів.

Також зміни внесуть до преамбули Основного закону.

"Пропонується також виключити положення, яке передбачає використання існуючих військових баз на території України для тимчасового перебування іноземних військових формувань на умовах оренди відповідно до міжнародних договорів. Мається на увазі перебування Чорноморського флоту Росії на території Кримського півострова, який є українським", - повідомила представник президента.

Вона закликала народних депутатів ознайомитися з запропонованими змінами та підтримати їх.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Військовий комітет НАТО вперше провів засідання в Україні

У Конституції Україна визначена як позаблокова держава. Для того, щоб змінити відповідну статтю Основного закону, необхідна конституційна більшість у парламенті - мінімум 301 голос.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко подав законопроект щодо НАТО і російського флоту в Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі