пʼятниця, 21 листопада 2014 07:20

Порошенко - Платіні: Футбольний Крим є і буде українським

Порошенко - Платіні: Футбольний Крим є і буде українським
korrespondent.net

Президент України Петро Порошенко провів зустріч з Президентом Союзу європейських футбольних асоціацій (УЄФА) Мішелем Платіні. Про це повідомляє прес-служба Адміністрації президента.

Зокрема, він розповів, як, повертаючись з аеропорту, побачив під стінами своєї Адміністрації півсотні футбольних фанів, які вимагали не віддавати кримські клуби Росії.

"Я підійшов до них і пообіцяв боротися, щоб російський чемпіонат не відбувався у Криму, бо це наша земля. Крим є і буде українським", - сказав пан Порошенко.

Президент УЄФА Мішель Платіні повідомив, що УЄФА створила робочу групу з цього питання, а також про те, що налагоджено постійний діалог між Президентом УЄФА та почесним Президентом Федерації футболу України Григорієм Суркісом, який також був присутній на зустрічі.

За словами Платіні, остаточне рішення буде ухвалено в рамках статутних норм УЄФА на засіданні керівництва УЄФА в Лозанні 4 грудня.

Президент Порошенко підкреслив, що для України важливо зберегти контроль над процесами з розвитку футболу в Криму. Петро Порошенко висловив думку, що для УЄФА важливо не бути втягнутим у нефутбольні баталії навколо півострова.

Співрозмовники також згадали Чемпіонат Європи з футболу 2012 року. Мішель Платіні відзначив, що він був "дуже успішним" та "одним з найкращих в історії УЄФА". Петро Порошенко поділився своїми спогадами про матч Україна-Франція, який проходив у Донецьку, наголосивши, що футбол створює неймовірну атмосферу єдності та патріотизму.

Нагадаємо, сьогодні президент поспілкувався з мітингувальниками представниками руху "Ультрас".

Зараз ви читаєте новину «Порошенко - Платіні: Футбольний Крим є і буде українським». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі