середа, 24 серпня 2022 10:14

Порошенко: Незалежна Україна – це сподівання народів на перемогу справедливості і права

Порошенко: Незалежна Україна – це сподівання народів на перемогу справедливості і права
П'ятий президент Петро Порошенко наголошує: вісім років тому всі усвідомили, що свобода і незалежність нам не гарантовані, і що ми стали ще одним поколінням, якому випало захищати їх у багатовіковій війні з російською імперією. Фото: facebook.com/petroporoshenko

П'ятий президент України Петро Порошенко привітав українців із Днем Незалежності.

Він наголосив, що незламність українців здобула повагу всього світу.

"24 серпня – 31 рік від відновлення Незалежності і рівно шість місяців від початку повномасштабної агресії Росії у війні, яка почалася вісім років тому, але триває вже не одне століття. За ці 180 драматичних днів увесь світ побачив, що Україна – це велика країна. А народ наш – неймовірної сили духу з найсильнішою армією, яку ми всі разом спільно творили з 2014 року", – написав у Facebook.

Порошенко наголошує: вісім років тому всі усвідомили, що свобода і незалежність нам не гарантовані, і що ми стали ще одним поколінням, якому випало захищати їх у багатовіковій війні з російською імперією.

"Так, Незалежність треба утверджувати зі зброєю в руках. Українці до цього готові. Нас не зламали ні лють ворога, ні чисельність його зброї. Наша незламність здобула нам повагу і підтримку всього вільного світу. Незалежна Україна сьогодні – це сподівання народів на перемогу справедливості і права, покарання агресора, міцний і тривалий мир", – вважає Порошенко.

"А наша опора і надія – Збройні сили України. Кожен день приносить нам звістки про героїзм воїнів. Ми віримо в них. Ми знаємо, що самої лише віри мало, армії потрібна підтримка. Наша команда – поруч з воїнами з перших днів. Ми горді тим, що привозимо на лінію фронту потужну і дуже потрібну техніку. Ми, українці, стали нацією воїнів і волонтерів. Саме цього року ми довели: Україна для нас – понад усе! Що батько наш Бандера, і Україна – мати!", – пише п'ятий президент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Генштаб у День Незалежності оновив дані про втрати російських окупантів

"Ми перемогли вже в тому, що не дали Путіну здійснити його план буквально за тиждень стерти Україну з політичної карти світу. Всупереч кремлівським планам Україна вистояла, захистила і зберегла свою незалежність, стала кандидаткою в члени Європейського Союзу", – констатує Порошенко.

"З цим відчуттям любові й єдності, прагненні перемоги зустрічаємо головне свято нашої держави. У наших серцях відлунюють великі слова "Всім серцем любіть Україну свою, і вічні ми будемо з нею". З Днем Незалежності тебе, Україно! А побажання цього року у всіх нас теж одне-єдине. Бажаємо нашій державі, усьому нашому народу і кожному з нас перемоги і миру!", – пише Петро Порошенко.

Порошенко, який перебуває у робочій поїздці країнами Європи, повідомив про довгостроковий контракт на безпілотники оперативного рівня для Збройних сил України.

Викуплена партія цих безпілотників має стати очима нашої артилерії, аби кожен удар по ворогу був максимально ефективним.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко: Незалежна Україна – це сподівання народів на перемогу справедливості і права». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі