неділя, 04 березня 2018 14:00

Порошенко може влаштувати дострокові вибори Ради - Тарута

Порошенко може влаштувати дострокові вибори Ради - Тарута
Сергій Тарута: 72 відсотка людей бажають голосувати за нові політичні сили. Фото: Сергій Старостенко

Президент Петро Порошенко прагне зберегти керований склад Центральної виборчої комісії.

Про це в інтерв'ю журналу "Країна" розповів народний депутат України, засновник політичної партії "Основа" Сергій Тарута.

"Президент може влаштувати дострокові вибори до парламенту. Хоче зберегти керований склад ЦВК і далі маніпулювати виборами. Прагне залишити стару систему, де буде домовлятися з олігархами, аби вони за гроші отримали перемогу по своєму мажоритарному округу. Треба змінити правила. Прийняти новий виборчий закон", - розповів політик.

Сьогодні запит на оновлення влади більший, ніж після Революції гідності, наголошує нардеп.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Маємо три гілки влади, але практично всі повноваження — у президента"

"Соціологія показує, що 72 відсотка людей бажають голосувати за нові політичні сили. В світі мало таких прецедентів, коли так багато людей потребує оновлення влади. У 2014 році таких було лише 25 відсотків. Сьогоднішній запит більший, - каже Сергій Тарута. - Це означає, що нова політична сила обов'язково переможе. Якщо буде мати лідерів із правильною репутацією і бекграундом - не помічених у брехні чи злочинах. Якщо буде правильна стратегія, програма дій і хороша команда, яка може це організовувати, ресурси для виборів".

Повне інтерв'ю з Сергієм Тарутою читайте в журналі "Країна" №8 (411) за 1 березня 2018 року.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко може влаштувати дострокові вибори Ради - Тарута». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі