середа, 30 травня 2018 15:26

Порошенко анонсує подальший наступ на Газпром

Порошенко анонсує подальший наступ на Газпром
Мільярди у Газпрому треба забрати, каже президент Петро Порошенко. Фото: відкриті джерела

Україна не зупиниться на процесі примусового стягнення з Газпрому мільярдів доларів.

Про це йдеться на сайті президента.

Президент Петро Порошенко зустрівся з головою Нафтогаз України Андрієм Коболєвим. Той доповів про ситуацію із виконанням рішень Стокгольмського арбітражу на користь української компанії.

З виграних Україною $4,6 млрд вже списали заборгованість перед Газпромом в $2 млрд за газ, який постачався в 2013-2015 рр.

"Цей газ і ця сума не включає жодного кубометра, який постачався незаконно Газпромом на територію Донецька та Луганська. Тобто цей борг ми так само не визнали, і суд підтримав нашу позицію", - зауважив він.

Стягнення $2,6 млрд перейшло в практичну площину, заявив Коболєв. У середу розпочато обтяження акцій та інших активів російської компанії в країнах Європи.

"Ці процеси вже почалися в Швейцарії, Англії, Нідерландах. Моя вказівка - щоб ми не зупинялися на цих трьох країнах. Маємо забезпечити виконання надходження виграних коштів до України", - сказав Порошенко.

Можливо арешт торкнеться акцій "Північного потоку" і "Північного потоку-2", а також коштів з високою ліквідністю, зауважив президент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яценюк дав підказку Порошенкові

Рішенням Стокгольмського арбітражу від 28 лютого 2018 року Нафтогаз домігся компенсації у сумі $4,63 млрд за недопоставку Газпромом погоджених обсягів газу для транзиту.

За результатами двох арбітражних проваджень Газпром має сплатити $2,56 млрд на користь Нафтогазу.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко анонсує подальший наступ на Газпром». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі