вівторок, 11 листопада 2014 12:58

Порошенка застерігають, що сепаратизм дійде до Києва

Порошенка застерігають, що сепаратизм дійде до Києва
Фото: korrespondent.net

Лідер громадського об'єднання "Права справа", луганський активіст Дмитро Снєгирьов називає сміливою заяву президента Петра Порошенка про те, що він хоче не дати нікому шанс розпочати третю світову війну. Про це він сказав в коментарі Gazeta.ua

За словами активіста, Порошенко бере на себе обов'язки, які не притаманні президенту - рятувати весь світ. "Хай для початку врятує Україну та звільнить окуповані території. Ця заява має на меті показати, що він де-факто визнає існування двох квазіреспублік - ДНР та ЛНР. Президент показує, що збройного шляху звільнення цих територій не буде. Мовляв, Україна має змиритися із цими своїми втратами і з можливістю створення нових таких утворень. Бо недарма були вибухи в Харкові, провокації в Одесі та Херсоні. Якщо ми в цій ситуації займемо позицію страуса - ховатимемо голову в пісок і робитимемо вигляд, що проблеми сепаратизму на нашому кордоні не існує, то ми її отримаємо вже на Печерських пагорбах в Києві", - зазначив Снєгирьов.

"Як людині, яка втратила свою Батьківщину, мені цікаво, як президент збирається не припинити третю світову війну, а повернути мені оселю. Як і тисячам інших українців, які залишилися без даху над головою та елементарних речей. Бо ті, хто займав проукраїнські позиції, змушені зараз перетворитися на жебраків на власній землі. Це неприпустимо. Тому президенту треба припинити грати у "Міцного горішка". Якщо він хоче так утриматися при владі, то це є штучним. Бо ще ніколи визнання поразки не додавало авторитету на загальнодержавному та світовому рівні. Мені б хотілося почути від нього інформацію про подальші кроки щодо повернення українських територій, які окуповані російськими військами. Йдеться не лише про Донбас, а й про Крим", - наголосив лідер "Правої справи".

Він вважає, що українська влада мала б ухвалити низку законів щодо правових відносин із ДНР та ЛНР. "Вона повинна була перейти від слів до справи, зокрема економічної блокади. Мали прописати чіткі розрахунки за спожиті газ, воду, електрику. Бо той військовий комунізм, який запропонувала українська влада, є халявою. Він розбещує. Люди вже звикли не платити за комунальні послуги. При цьому ще ненавидіти центральну владу, забуваючи, звідки й що вони отримують. Ще ми маємо конкретно визначити, як боротимемося за повернення тих територій. Бо зараз ми програємо по всіх напрямках, включаючи інформаційний. Ще повинна бути чітка військова доктрина. Тоді стане чітко зрозуміло - зрадили нас чи ні", - додав експерт.

Зараз ви читаєте новину «Порошенка застерігають, що сепаратизм дійде до Києва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі