субота, 04 листопада 2017 19:48

Порошенка з родиною закликають переселитися на Банкову

Порошенка з родиною закликають переселитися на Банкову
Президентові пропонують створити резиденцію на вулиці Банкова у Києві. Фото: відкриті джерела

Протягом вересня на сайті президента з'явилися 229 електронних петицій.

Gazeta.ua пропонує читачам найцікавіші.

Щоб документ потрапив на стіл главі держави, потрібно назбирати 25 тис. підписів протягом трьох місяців.

"Обнулити" депутатські мандати по причині відсутності вищої юридичної освіти

Президентові пропонують внести законопроект про обов'язкову юридичну освіту для президента, членів Кабінету Міністрів, народних депутатів, депутатів органів місцевого самоврядування та генерального прокурора.

В законі обов'язково передбачити положення, що у разі відсутності юридичної освіти, особа не може бути обраною або призначеною на відповідну посаду, а на день набрання законом чинності, особа підлягає звільненню або зобов'язана піти у відставку.

Зменшити кількість народних депутатів у Верховній раді до 100 чоловік, пропонує інший автор петиції.

Впровадження системи відшкодування завданих збитків народними депутатами за рахунок їхніх доходів в кратності 1 до 100

"Під час роботи депутатського корпусу багато депутатів допускають зі свого боку навмисне псування державного майна, закупівля, ремонт та обслуговування якого здійснюються за рахунок коштів платників податків", - йдеться в тексті.

Ввести в Верховній Раді інститут парламентських приставів

"Парламентські пристави будуть мати право примушувати парламентаріїв до виконання своїх обов'язків, розблоковувати заблоковану трибуну, розбороняти забіяк (аж до прямого фізичного впливу), що поліпшить роботу Верховної Ради в цілому і нагадає депутатам про те, що вони наймані працівники народу зокрема", - йдеться в тексті.

Легалізувати проституцію

"Пропоную легалізувати проституцію, як це зроблено в багатьох розвинених країнах. Вона в будь-якому випадку була є і буде, так нехай вона приносить державі прибуток у вигляді податків. А зараз вона кришується правоохоронними органами і гроші осідають в кишенях без сплати будь-яких податків", - пише автор.

Створити державну програму і профінансувати переклад мультфільмів та комп'ютерних ігор українською мовою, закликають президента.

На сайті президента з'явилися шість петицій про депортацію Міхеіла Саакашвілі з території України.

Створити резиденцію президента на вулиці Банковій у Києві

"З метою забезпечення нормальної, комфортної роботи президента, забезпечення безпеки його рідним та близьким пропоную розглянути питання щодо облаштування резиденції президента на території розташування Адміністрації президента, на вулиці Банковій у м. Києві. (слава Богу місця там хватає). На кшталт президентів США, став президентом – в'їхав з родиною у резиденцію, закінчилась каденція – звільнив. Новий президент зробив ремонт і заїхав, без усіляких зайвих витрат на облаштування відповідно до вимог про забезпечення діяльності президента. Крім того у рази поменшає кортежів по місту (на та з роботи)", - пояснює автор.

Присвоїти звання Героя України (посмертно) громадянці Сполученних Штатів Америки Квітці Цісик.

"Велика українка, що зробила для України більше ніж люди, що живуть в Україні. По справжньому народна артистка, на героїчному прикладі життя якої варто виховувати наступні покоління українців", - йдеться в тексті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Заборонити в'їзд росіянам, миротворці ООН в Криму - що пишуть Порошенкові українці

Сервер петицій з'явився на сайті президента у серпні 2015 року. Першою петицією, яка досягла необхідної кількості голосів, була від Української асоціації власників зброї. У ній вимагали законодавчо затвердити право громадян на захист.

Зараз ви читаєте новину «Порошенка з родиною закликають переселитися на Банкову». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі