вівторок, 03 жовтня 2017 19:48

Заборонити в'їзд росіянам, миротворці ООН в Криму - що пишуть Порошенкові українці

Заборонити в'їзд росіянам, миротворці ООН в Криму - що пишуть Порошенкові українці
Президентові Петру Порошенку пропонують заборонити в'їзд росіян в Україну до завершення війни. Фото: УНІАН

Протягом вересня на сайті президента з'явилися 206 електронних петицій.

Gazeta.ua пропонує читачам найцікавіші.

Щоб документ потрапив на стіл главі держави, потрібно назбирати 25 тис. підписів протягом трьох місяців.

Зробити 1 вересня - державним вихідним.

"Оскільки батьки школярів на 1 вересня працюють і багато кому не вдається відпроситися з роботи", - пояснює автор.

Негайно запровадити візовий режим з Росією, йдеться у петиції.

Присвоїти народному артисту України, драматургу, поету Юрію Рибчинському звання Герой України.

"Сподіваємось на те, що ця скромна і геніальна людина буде відмічена найвищою державною нагородою, бо заслуговує на неї, як ніхто інший і вже багато років", - пише автор.

Геть депутатську недоторканність.

"Я, як громадянин України, не наділяла народних депутатів таким імунітетом, і сама такого не маю. Тому наполягаю на скасування таких привілеїв", - йдеться в тексті.

Вжити сурових заходів реагування щодо "прориву" державного кордону особою без громадянства Міхеілом Саакашвілі.

"Цей інцедент негативно впливає на міжнародний імідж України, а також формує викривлене уявлення громадян про закон і право в цілому, укріплює відчуття безкарності і бажання вирішити особисті справи не в порядку визначеним законом, а шляхом підбурення натовпу", - вважає автор.

Внести в військову доктрину звільнення окупованих територій Донбасу та Криму від російських окупантів починаючи з 2018 року.

"Не приймати ніякі домовленності з Росією по введенню міжнародних миротворців на Донбас до червня 2018 року, коли планується чемпіонат Світу з футболу на Росії. Введення міжнародних миротворців повинно відбуватися в комплексі на Донбас та в наш український Крим на всю територію без обмежень", - пише автор.

Проблема "тітушок"

"У зв'язку з існуванням в державі проблеми використання "тітушок", що в свою чергу несе загрозу здоров'ю та життю громодян, а подекуди і загрозу національній безпеці та цілісності держави (події на весні 2014 року) є нагальна потреба у більш жорсткішому покаранні не лише (виконавців) але й ідейних натхненників такої "спортивної культури". Тому прошу розглянути можливість зміни санкції статті як у кримінальному так і адміністративному кодексі, а також посили відповідальність у вигляді позбавлення права власників "спортивних клубів" мати такі клуби та займатися спортом , відсторонення від спорту пожиттєво", - йдеться в тексті.

Підвищення допомоги при народженні

"Хоч один депутат згодиться прожити місяць з 860 гривнями в кишені?

Як з такою "допомогою" може підвищитись народжуваність?", - пише автор.

Заборонити балотуватися на наступі вибори депутатам-прогульникам, йдеться у ще одній петиції.

Заборона на в'їзд на територію України для громадянам Росії.

"Заборонити в'їзд громадянам Російської Федерації на територію України до відновлення територіяльної цілісності України в кордонах 1991-го року.

Зобов'язати покинути території України протягом 48 годин на період до відновлення територіяльної цілісності України", - пропонує автор.

Легалізація короткоствольної зброї

"Легалізація короткоствольної зброї для пересічних громадян та пом'якшення статей Кримінального Кодексу могли б зменшити соціальну напругу,знизити кількість правопорушень які направлені на зазіхання життя, майна, честі та гідності людини", - йдеться у тексті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ющенкові - Героя, легалізувати проституцію, позбавити Медведчука громадянства - що пишуть Порошенкові українці

Сервер петицій з'явився на сайті президента у серпні 2015 року. Першою петицією, яка досягла необхідної кількості голосів, була від Української асоціації власників зброї. У ній вимагали законодавчо затвердити право громадян на захист.

Зараз ви читаєте новину «Заборонити в'їзд росіянам, миротворці ООН в Криму - що пишуть Порошенкові українці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі