понеділок, 17 червня 2013 15:43

Попову шкода, що у Києві не відбувся загальноміський референдум

Попову шкода, що у Києві не відбувся загальноміський референдум
Попов пообіцяв дослухатися до порад альтернативної Київради, утвореної активістами "Київського віче". Фото: epochtimes.com.ua

Голова Київської міськдержадміністрації Олександр Попов жалкує, що у столиці не відбувся загальноміський референдум.

Про це він заявив на прес-конференції в Києві.

"Мені дуже шкода, що не відбувся референдум, який ініціювали кияни. Там питання і надбавок, і генплану, і питання муніципальної міліції. Але в той час, коли були підготовлені такі пропозиції, були зібрані підписи, змінилося законодавство, і на сьогодні референдум провести неможливо, оскільки у нас немає такого права. Я думаю, що Верховна Рада виправить помилку, і ми до цього питання зможемо повернутися", - сказав Попов.

Його запитали, як він ставиться до сьогоднішнього театралізованого дійства біля будівлі столичної міської адміністрації, де люди у масках українських політиків розпиляли бензопилкою, розділили та з'їли великий торт, який символізував Київ. Олександр Попов відповів, що вважає це "демократичністю влади".

"Як на мене, це нормальний елемент повсякденного життя. Є проблема - її потрібно обговорити, прийняти рішення всім разом і визначитися, як і що потрібно робити далі", - вважає Попов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опозиціонери Київради обнулять виборчі списки

Він зазначив, що були випадки, коли такі акції приводили до позитивних рішень.

"У нас були випадки, коли такі акції приводили до прийняття дуже важливих позитивних рішень. Я вважаю, що це елемент демократії, без якого не може розвиватися країна. Я завжди спілкуюсь із громадськими організаціями, дискутую, і реагую на їхні прохання вислухати, провести дискусію. Це - демократія, можливість приймати участь у житті міста. Я підтримую ці процеси і пропоную не тільки критикувати, але й робити. Ми будемо реагувати на позитивну критику", - зауважив очільник міськадміністрації.

Крім того, він додав, що дослухатиметься до порад альтернативної Київради, яку нещодавно утворили активісти громадської організації "Київське віче", але виконуватиме виключно рішення Київради.

Нагадаємо, згідно з законом, повноваження Київради шостого скликання збігли. Конституційний Суд визначив датою проведення всіх чергових виборів депутатів та голів місцевих рад, у тому числі Київської міської ради і мера Києва, останню неділю жовтня 2015 року. 2 квітня Верховна Рада відмовилася призначити чергові вибори мера Києва і депутатів Київради на 2 червня.

Зараз ви читаєте новину «Попову шкода, що у Києві не відбувся загальноміський референдум». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі