пʼятниця, 09 жовтня 2020 10:19

Помічника Зеленського таємно возять на Maybach у маєток Ахметова

Помічника Зеленського таємно возять на Maybach у маєток Ахметова
У передвиборчій програмі Зеленський писав: "Політики пов'язані кумівством, бізнес-проєктами, не здатні змінити Україну". Фотоколаж: zn.ua

Перший помічник президента Володимира Зеленського Сергій Шефір таємно відвідував маєток олігарха Ріната Ахметова. Про це повідомляє програма "Схеми: корупція в деталях"

Журналісти зняли на відео, як 31 серпня із бокових воріт Офісу президента виїхала Audi А8 з "номерами прикриття". Нею на постійній основі користується Шефір.

Потім авто заїхало на заправку дорогою в бік елітного поселення Конча-Заспа. Туди під'їхало авто, яким користується охорона Ахметова та броньований Mercedes-Maybach.

Шефір вийшов з Audi та пересів у Maybach. Авто поїхало в бік селища Плюти у Київській області і повернуло до бокових воріт маєтку Ахметова.

"Нічого, що суперечить інтересам нашої країни, нічого протизаконного я не роблю, крапка", - згодом відповів журналістам Шефір.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Саакашвілі та уряд лобіюють інтереси Ахметова - ЗМІ

Журналісти надіслали запит до президента - чи відомо йому про таємну зустріч Шефіра з Ахметовим удома в олігарха. Чи вважає Зеленський такий формат контактів прийнятним з огляду на передвиборчі обіцянки прозорих відносин з представниками великого бізнесу.

В ОП заявили, що Ахметов "здійснює істотний внесок в економічний та соціальний розвиток України через належні йому підприємства, які є одними з найбільших платників податків та забезпечують робочі місця для сотень тисяч громадян України". Також в ОП заявили, що "вдячні Благодійному фонду Ріната Ахметова за виділення значних коштів на боротьбу з епідемією".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Слуги народу" розподілилися між олігархами й голосують за потрібні їм рішення

Рінат Ахметов очолює список найбагатших людей в Україні. За підсумками 2019 року його статки оцінюють у $7,2 млрд.

Компанія ДТЕК Ахметова з березня не платила оренди за користування 5 шахтами державного об'єднання "Добропіллявугілля". Сума боргу становить понад 100 млн грн.

Президент Зеленський утретє бере участь у програмах на телеканалі Ахметова.

Зараз ви читаєте новину «Помічника Зеленського таємно возять на Maybach у маєток Ахметова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі