середа, 14 липня 2021 12:00

Помічник Геращенка, чоловік начальниці в ДБР: що відомо про кандидата в керівники МВС від Зеленського
5

Президент Володимир Зеленський запропонував народного депутата від "Слуги народу" Дениса Монастирського на посаду міністра внутрішніх справ. Це зробив на вчорашньому засіданні парламентської фракції президентської партії.

У четвер Верховна Рада розгляне відставку діючого керівника МВС Арсена Авакова, а у п'ятницю - призначення нового міністра.

"З президентом була розмова зранку про таку пропозицію", - сказав Монастирський журналістам у вівторок ввечері.

Хто такий Денис Монастирський розбиралася Gazeta.ua

  Денис Монастирський і нардеп від ОПЗЖ, колишній радник Авакова Ілля Кива тиснуть один одному руки, червень цього року.
Денис Монастирський і нардеп від ОПЗЖ, колишній радник Авакова Ілля Кива тиснуть один одному руки, червень цього року.

41-річний Денис Монастирський народився у Хмельницькому. Має вищу юридичну освіту. Був викладачем у Хмельницькому університеті управління та права. Є кандидатом юридичних наук. Працював юристом у компаніях "Hillmont Partners", "Global Ties KC", "Лігал Консалтинг".

Був експертом організації Український інститут майбутнього, співзасновником якої є діючий заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко. Коли той був народним депутатом, Монастирський працював його помічником.

Був членом конкурсної комісії, яка займалася відбором керівництва Державного бюро розслідувань. Тоді, у 2017-у, ДБР очолив Роман Труба.

Дружина Монастирського Жанна є начальницею відділу представництва та судово-аналітичної роботи в ДБР.

Позаторік його представляли експертом "Команди Зеленського" з питань реформування правоохоронної системи. На позачергових парламентських виборах влітку 2019 року балотувався до Верховної Ради за списком партії "Слуга народу" під №19.

Очолює Комітет з питань правоохоронної діяльності.

Що декларує

У власності дружини нардепа дві земельні ділянки - шість соток у Хмельницькому і 15 у селі Масівці біля обласного центру. Будинок у цьому ж селі на 78 "квадратів" записаний на третю особу. Також на третю особу записана квартира на 33 "квадрати" в Хмельницькому. Монастирський орендує квартиру в Києві площею у понад 100 квадратів.

Має два автомобілі - Suzuki SX-4 2008 року випуску і позашляховик KIA Sportage 2017-го.

Зберігає понад 2 млн грн готівкою і 436,5 тис. на банківських рахунках. У дружини 680 тис. грн готівкою і 157 тис. грн в банку.

Захоплення

У мережі Facebook Монастирський постить фото з походів в Карпати.

 
 
 

З волонтерами займався реставрацією пам'ятки архітектури XIV - XIX ст. - Меджибізької фортеці, що у Хмельницькій області.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кандидатом у президенти Аваков бути не може - експерт

Скандали

У квітні цього року громадська організація Центр протидії корупції заявила, що Монастирський сфальсифікував рішення комітету щодо законопроєкту про тюрму за брехню в деклараціях. Мовляв, він звернувся з листом до спікера Дмитра Разумкова відправити законопроєкт до Венеціанської комісії для висновку. Однак такого рішення профільний комітет не приймав.

Монастирський і Разумков робили все, аби не розглянути законопроєкт до закінчення періоду декларування за 2020 рік, заявляли активісти.

Також називали його "людиною Авакова".

Торік у березні ЦПК повідомляв, що Комітет Монастирського давав "зелене світло" законопроєкту на розширення повноважень Нацполіції і посилення Авакова. Даючи можливість впливати на розслідування справ щодо посадовців категорії "А", корупцію щодо яких розслідує НАБУ, а всі інші злочини — ДБР.

Цього року журналісти Bihus.info опублікували розслідування про кандидатську дисертацію нардепа від ОПЗЖ Іллі Киви. Повідомили про наукові статті, надруковані на вигаданих сторінках збірок.

Одну з довідок, які Кива додав до дисертації, видав Комітет з правоохоронної діяльності. Документ був із підписом Монастирського. У довідці пишуть, що результати наукового дослідження Киви "викликали інтерес і впроваджуються в практичну діяльність Комітету".

Цитати

"Бідна поліція - це корумпована поліція. Якщо суспільство каже: "їм і так вистачить", значить погоджується на корумповану поліцію"

"Голосування у Верховній Раді показало, що питання про вільний продаж короткоствольної вогнепальної зброї закрито мінімум на три-п'ять років, для цього скликання точно"

Про штрафи за відсутність масок: "Це шлях недопущення повного локдауну, проти чого я виступаю і вважаю, що повний локдаун ставить на коліна економіку. Тому елементарний захист - це та профілактика, яка може стримувати розвиток захворюваності"

"Ми встановлюємо вищу відповідальність за невиконання приписів або за недопуск представника ДСНС для перевірок. Але ми визначимо, що лише суд може притягнути до відповідальності, і штраф становитиме 1700 грн"

"Було багато випадків, коли і були травмовані, і, на жаль, загиблі поліцейські. Внаслідок того, що використовувалися і пістолети, і інші засоби водіями, коли їх зупинили, а це виявлялися злочинці. Є загальноєвропейська практика, коли зупиняють транспортний засіб, без дозволу поліцейських не виходити з автомобіля і тримати руки на видноті"

"Злодії в законі" впливають не тільки на економіку і політику, а й на розвиток суспільства, міжнародний імідж України. Злочинні схеми, якими вони займаються, багато років завдавали шкоди країні. Та годі! Настав час позбутися злочинного середовища"

Торік під Верховною Радою відбувся мітинг за відставку Арсена Авакова. Його учасники заявляли, що реформа МВС провалена.

Також відставки Авакова і Ірини Венедіктової з посади генерального прокурора у березні вимагали на мітингу під Офісом президента.

Зараз ви читаєте новину «Помічник Геращенка, чоловік начальниці в ДБР: що відомо про кандидата в керівники МВС від Зеленського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі