вівторок, 12 червня 2012 13:13

Польських футболістів, які розгромлять росіян, нагородять хрестами УНА-УНСО

Польських футболістів, які розгромлять росіян, нагородять хрестами УНА-УНСО
"Пустельний хрест" УНСО - найвища нагорода організації. Фото: una-unso.in.ua

Організація "УНА-УНСО" заявила про готовність нагородити футболістів національної збірної Польщі найвищою організаційною нагородою - "пустельними хрестами" - у разі перемоги поляків у грі проти національної збірної Росії, яка відбудеться сьогодні у Варшаві.

Про це кореспонденту Gazeta.ua повідомив один із лідерів УНА-УНСО Ігор Мазур.

За словами націоналіста, на сьогоднішній день "головним ворогом" як для України, так і для Польщі у міжнародній політиці є Росія.

"Це держава, яка намагається домінувати на пострадянському та східноєвропейському просторах. Вона буде все робити для того, щоб знищити і звести нанівець українську і польську державність... Сьогодні ми згадуємо ті славні часи, коли гетьман Сагайдачний разом з поляками брав Москву і показав тоді, хто є хто насправді на цьому просторі", - зауважив Мазур.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Вибухи у Дніпропетровську відштовхують нас від Європи в бік Росії" - Ігор Мазур

На його переконання, тільки сильні Україна та Польща зможуть на Сході Європи "дати відсіч усім ворогам".

"А тому сьогодні - у день Росії та польсько-російського матчу — ми готові протягнути руку полякам і спільним українсько-польським фронтом, за спільно пролиту кров, перемогти", - заявив "унсовець".

В якості солідарності із поляками провід організації УНА-УНСО прийняв рішення нагородити тих польських футболістів, які сьогодні заб'ють голи росіянам, "пустельними хрестами".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Москву стягуються внутрішні війська - сьогодні там заплановано "Марш мільйонів"

"В разі перемоги польської збірної я беру "пустельні хрести" і їду до Варшави нагороджувати гравців, які забили голи. Якщо польський воротар зробить диво і відіб'є пенальті, то він також стане кавалером "пустельного хреста" УНСО", - уточнив Мазур.

Разом з тим націоналіст підкреслив, що, якщо поляки програють росіянам, то "унсовці" їх нагороджувати не будуть.

"У будь-якому випадку надіємось, що у Польщі вистачить розуму надалі бути з Україною на рівних і ставитись по-братськи. Впевнені, що у Москви такої позиції до нас ніколи не буде, хто б не був у них при владі: демократи, ліберали чи націоналісти", - резюмував Мазур.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Збірна Росії розгромила Чехію

Слід відзначити, що назва "унсовського" ордену "Пустельний хрест" походить від згадки про часи, коли Ісус під час свого перебування у пустелі шукав шляхи до Бога. Це найвища нагорода організації "УНА-УНСО", якою з 1991 року нагороджені лише 24 чоловіки. Зокрема, кавалерами цієї нагороди є патріарх УПЦ КП Філарет, останній президент УНР в екзилі Микола Плав'юк, фронт-мен гурту "Кому вниз" Андрій Середа, командир "унсовського" підрозділу у Чечні Сашко Білий, радянський політв'язень Степан Хмара, "унсовці" Ігор Мазур та Руслан Зайченко.

Нагадаємо, сьогодні, 12 червня, о 21:45 у Варшаві в рамках фінальної частини чемпіонату Європи з футболу "Євро-2012" відбудеться матч між збірними Польщі та Росії.

Зараз ви читаєте новину «Польських футболістів, які розгромлять росіян, нагородять хрестами УНА-УНСО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

202

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі