понеділок, 14 листопада 2022 14:10

Спецтема: Війна Росії проти України

Полковник пояснив зменшення російських ракетних обстрілів

Полковник пояснив зменшення російських ракетних обстрілів
Умовне затишшя ворога пов'язане з ситуацією на південному напрямку, сказав полковник Юрій Ігнат. Фото: Укрінформ

Російська Федерація має певний дефіцит ракет, який виробництво не встигає надолужити.

Про це свідчить зменшення кількості російських ракетних обстрілів. Про це на сказав речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат на брифінгу 14 листопада, повідомляє Gazeta.ua.

Минулого тижня окупанти не вдавалися до масових обстрілів України. Вони також не застосовували іранські безпілотники Shahed 136 і крилаті ракети.

Росія застосувала до 15 ракет "Калібр" у жовтні, нагадав полковник.

"У жовтні застосували не так багато. Буквально до 15 "Калібрів" були випущені протягом місяця. Очевидно, що має противник дефіцит із цими ракетами. А саме, що не можна швидко їх виготовити і поставити на носії" ‒ сказав Ігнат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путіну поклали доповідь про падіння російської економіки – Bloomberg дізнався подробиці

При цьому, у Чорному морі окупанти вивели носії "Калібрів", тому можливі будь-які провокації із завданням ударів, розповів речник Повітряних сил.

"Затишшя" це умовне, війна ж триває. Умовне затишшя можна пов'язувати з діями на південному напрямку. Бачимо що відбулось ‒ звільнення Правобережжя Дніпра. Ймовірно, ворог всю увагу зосередив саме на цих заходах, щоб максимально зберегти своє угруповування військ на цьому напрямку і безпечно його передислокувати на Лівий берег", ‒ сказав Ігнат.

За вісім місяців повномасштабної війни Росія випустила по Україні орієнтовно 4500 ракет. Запаси ворога скорочуються.

Під час масованого ракетного обстрілу України 10 жовтня країна-агресорка витратила до $700 млн, порахували ЗМІ. 31 жовтня загальна вартість випущених Росією ракет становила до $600 млн.

Зараз ви читаєте новину «Полковник пояснив зменшення російських ракетних обстрілів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі