субота, 13 жовтня 2018 19:48

Політолог розказав, чого очікувати від Верховної Ради наступного тижня

Політолог розказав, чого очікувати від Верховної Ради наступного тижня
Верховна Рада входить у передвиборчий цикл, тому чекати гучних рішень не варто. Фото: УНІАН

Завдання номер для Верховної Ради на наступному пленарному тижні має бути робота над державним бюджетом. У проекті документу на наступний рік передбачений дефіцит у 2 млрд грн. І його треба чимось перекрити. Про це Gazeta.ua розказав політолог Олександр Кочетков.

"Нам потрібно коригувати проект держбюджету - маємо недофінансування біля 2 млрд грн. Треба, щоб він відповідав потребам і реаліям. Потрібно було б скоригувати закон про вибори народних депутатів. Але ніхто цього не робитиме - Верховна Рада знаходиться у передвиборчому стані. Треба буде відволікти увагу суспільства, тому вигадають демагогічні закони. Нічого важливого чекати від парламенту не варто".

Парламент намагатиметься проголосувати за подання на зняття недоторканності з народного депутата Олександра Вілкула.

"Нардепи можуть розглянути зняття недоторканності з Вілкула. Це багатосерійне шоу. Намагатимуться показати, що Рада на 5 рік війни знімає недоторканність з людини, яка відкрито випускає на боці агресора. Але це подання не пройде.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Раді зробили гучну заяву щодо податку на вживані авто

Вілкулу вигідно мати начебто тиск з боку влади. Влада теж має вигоди - начебто тисне на проросійський контингент. Можуть домовитись між собою".

Верховна Рада розгляне питання про посилення покарання для іноземців, які незаконно перетнули державний кордон України. Зробити це хочуть, бо головною версією пожежі на військових складах під Ічнею є диверсія з боку Росії. Зараз за незаконний перетин кордону України іноземним громадянам загрожує штраф або адміністративний арешт на 15 діб.

Зараз ви читаєте новину «Політолог розказав, чого очікувати від Верховної Ради наступного тижня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі