четвер, 03 червня 2021 14:41

Політолог пояснив, чому у Порошенка підтримали союз Авакова-Терехова проти Банкової

Політолог пояснив, чому у  Порошенка підтримали союз Авакова-Терехова проти Банкової
Політолог Олександр Кочетков: "Стосунки між Порошенко та Аваковим зараз навряд чи можна вважати дуже дружніми". Фото: Politeka

Медіа-майданчики, які належать п'ятому президенту України Петру Порошенко, сьогодні активно підтримують протистояння між Офісом президента і міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим щодо харківських виборів на боці останнього. І це є таким собі ситуативним союзом, коли "твій ворог, він - і мій ворог".

Про це розповів політолог Олександр Кочетков.

За словами експерта, стосунки між Порошенко та Аваковим зараз навряд чи можна вважати дуже дружніми, але будь-які атаки, які провокує міністр МВС проти ОП чи "слуг народу" у боротьбі за Харків будуть максимально підтримані експертним та медійним пулом Порошенка.

"Порошенко ладен підхоплювати усе, що шкодить владі Зеленського. Він обов'язково буде це робити, а підконтрольні йому ЗМІ будуть це роздмухувати.

Так, Аваков хоче впливати на Харків. Там зараз іде боротьба між Тереховим і Слюсаревим. Однак скажу так – оця боротьба зараз грає на користь Добкіну", - зауважив політолог.

Кочетков додав, що Порошенко, обираючи між Банковою і Аваковим завжди вибере Авакова. І харківська тема – не виключення. Вибори ще не стартували, а цей ситуативний союз уже зрозумілий. Тож далі, вірогідно, він буде ставати все більш очевидним.

Нагадаємо, днями до бази "Миротворець" було включено прізвище одного з керівників харківського осередку партії "Слуга народу" Вадима Слюсарева. Його називають впливовим гравцем від Банкової, який власне і не дозволяє в.о. мера Харкова Терехову використовувати місцевих "слуг" у власних інтересах.

Інформацію про це "включення" активно висвітлювали ЗМІ, афільовані з Порошенко, дискредитуючи у такий спосіб і президентську партію і, власне, Банкову.

Експерти, аналізуючи ситуацію, прийшли до висновку, що Слюсарев потрапив до "Миротворця" стараннями Авакова, який усіляко сьогодні підтримує кандидатуру Терехова на прийдешніх виборах у Харкові і задля цього намагаються дестабілізувати місцевий партійний осередок СН.

Зараз ви читаєте новину «Політолог пояснив, чому у Порошенка підтримали союз Авакова-Терехова проти Банкової». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі