середа, 09 листопада 2022 16:28

Спецтема: Війна Росії проти України

Доки в НАТО сперечаються, чи надавати Україні підтримку, ЗСУ захищає їхні кордони – Данілов

Доки в НАТО сперечаються, чи надавати Україні підтримку, ЗСУ захищає їхні кордони – Данілов
Секретар РНБО Олексій Данілов різко відреагував на суперечки в НАТО щодо допомоги Україні. Фото: rnbo.gov.ua

Доки хтось із членів Північноатлантичного альянсу обговорює, чи потрібно надавати Україні додаткову допомогу, вона захищає східний кордон НАТО.

Це коштує Україні значних військових і цивільних втрат, наголосив секретар Ради національної безпеки й оборони Олексій Данілов в інтерв'ю The Globe and Mail.

"Якщо хтось у якійсь столиці розмірковує, чи варто нам отримувати додаткову військову підтримку чи ні, я хотів би підкреслити, що саме в цей момент сучасні фашисти Путіна вбивають наших громадян. Військових, цивільних і, що найжахливіше, вбивають наших дітей. Не всі у світі сприймають це досить серйозно", – сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ЄС представили новий план допомоги на рекордні €18 млрд

Данілов відмовився назвати конкретні країни, які сумніваються у необхідності надання Україні додаткової підтримки. Секретар РНБО також не назвав конкретного озброєння, якого бракує Збройним силам України.

"Нам потрібні всі типи зброї", – сказав він.

Уряд Німеччини повідомив, що українським захисникам передали новий пакет військової допомоги. Серед озброєння, зокрема, додаткова партія ракет до системи протиповітряної/протиракетної оборони IRIS-T SLM. Про це йдеться на сайті німецького уряду.

Зараз ви читаєте новину «Доки в НАТО сперечаються, чи надавати Україні підтримку, ЗСУ захищає їхні кордони – Данілов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі