середа, 16 березня 2011 13:03

Плющ придумав, як голосувати, не ходячи в Раду

Плющ придумав, як голосувати, не ходячи в Раду

Депутат повинен мати право делегувати свій голос в разі неможливості бути присутнім на сесії Верховної Ради.

Таку думку висловив народний депутат, член депутатської групи "Реформи заради майбутнього" Іван Плющ.

"За пропорційної системи рішення щодо голосування приймається на фракціях. Це, власне, передбачалось попередньою Конституцією. Зараз же, за нині діючої Конституції, така норма не передбачається, у якій фракції йому перебувати і як голосувати", - зазначив парламентар

"Я би не хотів, щоб тут влаштовували системи голосування, які могли б дозволяти голосувати із супутника, і я хотів би, щоб депутати під час пленарних засідань були на робочому місці і голосували так, як вважають за потрібне. Якщо ж він не може, він має право делегувати свій голос або в письмовій, або в іншій формі", - додав він.

За словами депутата, згідно з Конституцією, народний депутат має право розподіляти свій робочий час та обирати одну з форм діяльності.

"Практика засвідчує, що під час пленарних засідань, як правило, депутат повинен бути в залі та брати участь, але це не виключна практика, оскільки, якщо необхідно, то депутат повідомляє через секретаріат голові ВР, що він відбуває у відрядження або виконує свої інші обов'язки, пов'язані з депутатською діяльністю", - наголосив парламентарій.

Зараз ви читаєте новину «Плющ придумав, як голосувати, не ходячи в Раду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі