вівторок, 29 травня 2018 09:57

Питання про перемогу може відпасти назавжди - Матіос звернувся до нардепів

Питання про перемогу може відпасти назавжди - Матіос звернувся до нардепів
Анатолій Матіос закликав забезпечити військовослужбовцям, які оступилися, адвокатів. Фото: ednist.info

Верховна Рада повинна захистити законом військовослужбовців, які воюють на Донбасі. Інакше країну чекає не лише програш у війні, а й ризик втратити державу.

На цьому наголосив головний військовий прокурор Анатолій Матіос на прес-конференції у Харкові.

"Щоб знищити українську державу, нашим північним сусідам необхідно зробити лише хаос, безладдя. І породити суспільну ненависть тих, хто воював, проти тих, хто живе цивільним життям, платить податки. Якщо Росія спробує посіяти і пожати результати інспірованого нею хаосу, скориставшися справедливим невдоволенням тих, хто воював за Українську державу, то питання про перемогу, повернення окупованих територій відпаде назавжди", - наголосив Матіос.

Не допустити такого може лише парламент, наголосив він. І закликав ВР забезпечити права військовослужбовців, щоб продемонструвати відповідальність держави.

"Мусимо віддати собі звіт, що влада сидить на киплячому котлі з наглухо закритою кришкою. І сподівається, що цей котел не вибухне... У країні гниє не фронт, у країні гниє тил. Жодна наша перемога нічого не варта проти внутрішнього ворога, який щодня гризе кишки та артерії нашої державності. Коли питання державності вирішуються лише на мітингах і Майданах, то розвал усієї системи держави абсолютно неминучий. Якщо нічого не будемо робити, щоб захистити армію, розпад держави - це лише питання часу", - зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Росія анексувала п'яту частину України" - держсекретар США

Росія анексувала Крим у березні 2014-го. Влітку того ж року збройні сили РФ почали брати пряму участь у бойових діях проти ЗСУ на Донбасі.

Зараз ви читаєте новину «Питання про перемогу може відпасти назавжди - Матіос звернувся до нардепів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі