четвер, 25 жовтня 2012 17:44

Після виборів позиції Януковича значно посиляться - політолог

Після виборів позиції Януковича значно посиляться - політолог
Михайло Басараб: Янукович приймати кадрові рішення одноосібно. Фото: sd.org.ua

Після виборів позиція Віктора Януковича посилиться, що дасть йому можливість робити кадрові призначення виключно за власним бажанням.

Про це Gazeta.ua сказав політолог Михайло Басараб, коментуючи заяву Олександра Єфремова щодо того, що невдовзі в уряді будуть серйозні пертурбації.

"Після цих виборів відбудуться дуже серйозні кадрові перестановки. Напевно ці вибори посилять позиції Януковича у парламенті і це дасть йому підстави уже не особливо опираючись на КПУ, на інших нібито союзників, таких як Народна партія, враховуючи інтереси меншої кількості центрів впливів, прийняти нові кадрові рішення", - наголосив він.

Експерт пояснив, що в багатьох випадках кадрові призначення були компромісами між різними групами впливу як в середині Партії регіонів, так і в середині коаліції.

"Ці вибори, напевно, призведуть до певного перегрупування в середині Партії регіонів ну і дадуть підстави чи можливості для Януковича абсолютно не враховувати думку таких гравців як Петро Симоненко чи Володимир Литвин", - підкреслив Басараб.

Він також додав, що можливо в уряді з'являться і "нові обличчя". "Давайте подивимося на посилення позицій сім'ї президента. За квотою сім'ї призначили людей, які були абсолютно невідомі широкому загалу — ні Арбузов, ні Клименко, ні Захарченко, ні Колобов ні багато інших не були відомі не лише пересічному українцю,а можливо і багатьом експертам. Не виключаю, що це буде продовжуватися. Адже Янукович вибудовує чітку вертикаль підконтрольної собі влади. І, звісно, в одному випадку він визначається не з точки зору популярності, відомості цієї людини, а з точки зору особистої відданості і, напевно, професійної якості у розумінні Віктора Януковича", - наголосив політолог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Економічна криза стане причиною глобальних змін в уряді — Фесенко

Басараб додав: "Можуть посилитися позиції сім'ї. Але також варто подивитися на список Партії регіонів. Там ми побачили посилення групи класичних донецьких — Клюєва та інших. Тому може бути посилення і цієї групи. Якщо групу Фіратша-Льовочкіна певною мірою списали, витиснули з найближчого оточення Януковича, то, можливо, ця тенденція також збережеться. Можливо сім'я дещо збільшить свою присутність в органах влади".

"Я думаю, що ці позиції, які сьогодні займає Янукович і неймовірна слабкість опозиції, яку спостерігаємо на сьогоднішній день, говорить про те, що у Януковича з'явилися додаткові підстави призначати людей на високі посади, не враховуючи думку суспільства, або думку політичного експертного середовища", - наголосив експерт.

Зараз ви читаєте новину «Після виборів позиції Януковича значно посиляться - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

22

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі