вівторок, 10 листопада 2020 10:51

Підстав для розпуску Ради немає - партія Зеленського

Підстав для розпуску Ради немає - партія Зеленського
Монобільшість є, кажуть у "Слузі народу". Фото: @verkhovna.rada.ukraine

Підстав для розпуску Верховної Ради немає. Про це заявив голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія на брифінгу у вівторок.

"Буду про маніпуляції. Зараз бачите цілу хвилю інформації щодо можливого перезавантаження Верховної Ради. Прямо йде хвиля за хвилею.

Позиція наша проста. "Слуга народу" взяла найбільшу кількість мандатів, отримала підтримку виборців по всій країні. Немає жодної ні юридичної умови, ні конституційних підстав для розпуску парламенту. Монобільшість є, рішення приймаються, уряд працює.

Ні з юридичної, ні з етичної точки зору ніякої підстави для перезавантаження парламенту немає.

Припинімо взагалі цю дискусію, тому що зараз це провокує інші політичні партії, які на місцевих виборах побачили якесь зростання. Зрозуміли, що їм вигідніше цю тему качати - і вони качають", - заявив Арахамія.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Слуги" з ОПЗЖ повсідалися на стадіоні дивитися футбол

Водночас голова "СН" нардеп Олександр Корнієнко заявив, що партія виграла місцеві вибори за кількістю депутатських мандатів.

У президентській політсилі показали статистику - 6 093 депутатські мандати і 223 голів. Йдеться про 95% порахованих результатів.

"У середньому менше 100 депутатів у нас тільки в Луганській області.

Рекордсмен - Дніпропетровська область. 651 депутат місцевих рад. Це 4-та частина всіх депутатів в області", - сказав Корнієнко.

У Верховній Раді 9-го скликання працюють 423 народні депутати. 246 із яких - представники фракції "Слуги народу".

25 жовтня в Україні відбулися місцеві вибори. Загальна явка на виборах становила 36,88%.

Зараз ви читаєте новину «Підстав для розпуску Ради немає - партія Зеленського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі