середа, 09 листопада 2011 15:20

Підприємці готуються влаштувати "Податковий майдан" - 2

Підприємці готуються влаштувати "Податковий майдан" - 2

1 грудня бізнесмени планують оголосити загальнонаціональний страйк під гаслом "Переоблік влади" - 200 тисяч підприємців не вийдуть на роботу.

Акція викликана тим, що через рік після "податкового Майдану" обіцянки влади підприємцям не виконані, а проти організаторів акції порушуються справи, "щоб не піднімали шум".

За словами одного з підприємців, з часів "податкового Майдану" найскладнішими були лютий і березень: спочатку по декілька перевірок кожного дня, потім знищений товар у магазині, суд з виправданням, новий суд - і штраф.

Керівник Всеукраїнського центру сприяння підприємницькій діяльності Олександр Данилюк каже, що більшість підприємців не витримали тиску: з 5 000 регіональних ініціативних координаторів "відсіялося" 90%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Податковий Майдан, Янукович і WikiLeaks стали подіями року

За його словами, деякі активісти мали серйозні розмови з СБУ та міліцією.

За статистикою Міжнародної фінансової корпорації, час на оформлення дозвільної документації в Україні за останній рік скоротилася з 44 до 36 днів, однак на підкуп чиновників підприємці витрачають в середньому вже не 6%, а 10% доходу.

Зараз ви читаєте новину «Підприємці готуються влаштувати "Податковий майдан" - 2». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі