середа, 08 серпня 2012 18:45

Спецтема: Боротьба за "мову"

Підписання закону про мови є політичною грою на користь однієї партії - Ющенко

Підписання закону про мови є політичною грою  на користь однієї партії - Ющенко
Віктор Ющенко дав оцінку підписанню президентом мовного закону. Фото: obozrevatel.com

Підписання Президентом України Віктором Януковичем закону про мови свідчить про недалекоглядний вибір влади на користь політичних короткострокових інтересів однієї політичної сили і нерозуміння гуманітарної та націєтворчої суті цього питання.

Про це заявив лідер партії "Наша Україна" Віктор Ющенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Оточенню Януковича треба буде вибрати — здати владу з Майданом чи без"

"Від початку влада дивилася на це питання як на інструмент розігріву свого електорату - починаючи із Криму, Донецьку, луганську і 13 областей України. Просто провели поділ українців, поглибили розкол країни - бо головне, це виграти жовтень, виграти по партійному списку. Це - пріоритет", - сказав Віктор Ющенко.

Віктор Ющенко наголосив на тому, що дискусія з приводу долі законопроекту була тривалою, але виявилася неефективною, у тому числі через політиканство, бажання отримати політичні дивіденди з цієї теми.

"Донести те, що мова - це націєутворюючий фактор, консолідуючий фактор - не змогли, бо хтось хотів нагрітися на цій темі. Український дім - це був провал, тому що це було політиканство, піар так званих демократів", - сказав Віктор Ющенко.

Віктор Ющенко із жалем констатував, що зусиль справжніх патріотів виявилося недостатньо, щоб відстояти мову.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "У людей немає відчуття, що це – останній бій за демократію"

Голова "Нашої України" розцінив як мінімальні шанси робочої групи, що утворена Президентом, пом'якшити наслідки впровадження закону.

"Це просто кинули кістку, дали погратися на цій темі, на необхідності захисту і розвитку мови. Цю позицію інтелігенції знову буде із цинізмом проігноровано на користь політичних мотивів", - вважає Віктор Ющенко.

Зараз ви читаєте новину «Підписання закону про мови є політичною грою на користь однієї партії - Ющенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

95

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі